Rimavskosobotská bedmintonistka Orosová obsadila na medzinárodnom podujatí bronzovú priečku vo dvojhre i v mixe

Petra Orosová a Rithvik Bhat

Bedmintonistka Petra Orosová (BK Rimavská Sobota) sa presadila na medzinárodnom turnaji. Na Slovak Youth U13 International získala v Trenčíne uplynulý týždeň dve trofeje. Obsadila tam dve tretie miesta. Na stupne víťazov sa talentovaná hráčka predrala vo dvojhre a v mixe.

Vo dvojhre mladších žiačok vyhrala Orosová v základnej skupine všetky tri zápasy. Na kurte si počínala presvedčivo a nestratila v nich ani set. Zdolala súperky z Česka, Poľska a Slovenska. V prvom kole hlavnej vyraďovacej fázy mala voľno. Orosová potom prešla cez dve súperky, s prehľadom pokorila hráčky z Kataru a Poľska zhodne 2:0 na sety. Jej úspešné ťaženie zastavila v semifinále Feindová z Maďarska, ktorej podľahla 0:2.

Partnerom Petry Orosovej bol v mixe Rithvik Bhat (Lokomotíva Košice). V úvodnom i druhom kole triumfovali 2:0. Najprv vyradili maďarskú dvojicu a následne zdolali pár Hromádko/Laura Fiľová (Kometa Brno, Družstevník Klenovec). Vo štvrťfinále dvojica Bhat/Orosová zvíťazila nad párom Černák/Chomisteková (SP Dolný Kubín) 2:1. Rozhodujúce dejstvo si ukoristila po výsledku 21:15. Bhat a Orosová stroskotali v semifinále na českej dvojici Janda/Maradová, s ktorou prehrali 1:2. V treťom sete podľahli súperom 15:21. Ich premožitelia zvládli aj finálový duel a tešili sa z prvenstva na turnaji.

Petra Orosová obsadila vo dvojhre tretie miesto (v bielom tričku)

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB BK R. Sobota