Revúčanka Molentová v štafete kadetiek na svetovom šampionáte parádne bežala

Tamara Molentová – foto Slovenský biatlon/Igor Stančík

Biatlonistka Tamara Molentová z Revúcej sa dnes predstavila na mládežníckych majstrovstvách sveta v štafete kadetiek (3 x 6 km). Poslednýkrát zasiahla do bojov na šampionáte v estónskom Otepää. Práve osemnásťročná Molentová (ŠK Železiarne Podbrezová) rozbiehala štafetu Sloveniek a na prvom úseku mala najlepší bežecký čas zo súťažiacich. Na streľbe v ľahu nezaváhala a trafila všetkých päť terčov bez toho, aby využila možnosť dobíjania. Iné to bolo v stojke. Tam Tamara trikrát dobíjala, ale jeden terč nesklopila, takže zamierila do trestného kola. Štafetu odovzdávala na ôsmej pozícii s malým odstupom. Slovenky (Tamara Molentová, Veronika Michalechová, Michaela Straková) obsadili nakoniec peknú siedmu priečku.

Na svetovom šampionáte zaujala Molentová po bežeckej stránke aj v mix štafete. Vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km obsadila v Estónsku pätnáste miesto. V rýchlostných na 6 km sa umiestnila na šestnástej priečke a v pretekoch s hromadným štartom na 9 km bola tridsiata. Boli to jej druhé mládežnícke majstrovstvá sveta.

Revúčan Markus Sklenárik (ŠKP Banská Bystrica) sa predstavil v štafete kadetov (3 x 7,5 km). Nastúpil v nej na druhom úseku. Slovenskú štafetu preberal na ôsmom mieste a odovzdával ju na deviatom. Šestnásťročný Sklenárik mal trinásty bežecký čas. V streľbe v ľahu dvakrát dobíjal a potom v stojke trikrát, ale popadali mu napokon všetky terče a vyhol sa trestným kolám. Slováci (Martin Maťko, Tomáš Sklenárik, Michal Adamov) sa napokon umiestnili na trinástej priečke.

Pre Sklenárika to bolo záverečné vystúpenie na mládežníckom šampionáte v Otepää. Vo vytrvalostných pretekoch kadetov na 12,5 km obsadil 47. priečku, v rýchlostných na 7,5 km skončil 42. a v pretekoch s masovým štartom na 12 km sa umiestnil na 34. priečke.

Markus Sklenárik

Ako tento mladý reprezentant hodnotí svoje účinkovanie na majstrovstvách sveta, ktoré boli pre neho premiérové v kariére ? „Chcel som od toho viac. Ale aj s týmto som spokojný. Bol som trikrát do päťdesiatky. Myslím si, že je to celkom dobré na mňa,“ uviedol pre slovenskybiatlon.sk Markus Sklenárik. Ako dodal, potrebuje popracovať na sile a doladiť streľbu. V januári zažiaril Markus na zimných olympijských hrách mládeže v juhokórejskom Kangwone. Vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km získal bronz.

Tamara Molentová (druhá zľava)

Zdroj: vobraze.sk, slovenskybiatlon.sk, foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík