R. Sobota vyhrala vo Svidníku. Prerušila neúspešnú sériu

Sodiq Aremu (v bielom) prispel k výhre MŠK

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota zvíťazili vo Svidníku 5:3. Všetky góly pritom padli v druhom polčase. Soboťania prerušili šnúru desiatich zápasov bez víťazstva. V jarnej časti zabodovali naplno iba druhýkrát, pričom v jej priebehu triumfovali vonku prvý raz. V tretej lige Východ boli na programe stretnutia predposledného 29. kola. Gemerčania získali v tomto ročníku na ihriskách súperov celkovo trinásť bodov (tri výhry, štyri remízy, sedem prehier).

Zverenci trénera Petra Petrána si vypracovali na pôde posledného tímu v tabuľke trojgólový náskok. Úvodný gól strelil v 47. min Csaba Juhász. Bol to jeho štvrtý presný zásah v aktuálnej sezóne tretej ligy. Autorom druhého gólu bol v 49. min Nigérijčan Sodiq Aremu, ktorý je najlepším strelcom MŠK. V súťaži skóroval deviatykrát. Tretíkrát prekonal brankára Svidníka v 53. min Matej Vargic, ten rozvlnil sieť druhýkrát v ročníku.

Na 1:3 znížil v 64. min Komjatý. Štvrtý úder zasadil domácim v 75. min Csaba Juhász. Na 2:4 upravil v 80. min Oufouet. V 85. min pridal piaty zásah MŠK striedajúci Nigérijčan Emmanuel Emeka Okonji. Dal tretí gól v rimavskosobotských farbách. Strelecký účet stretnutia uzavrel v 86. min hráč Svidníka Reiter.

V rimavskosobotskom drese nemal na striedavý štart zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok. V základnej zostave však nastúpilo kvarteto hráčov, ktoré je z Ružomberka v MŠK na hosťovaní (Jakub Rakyta, Matúš Krištof, Hugo Ciprus a Matúš Matej). Gemerčania zdolali na jeseň doma v štrnástom kole Svidník 6:1. Ten je farmou druholigového FK Humenné.

1.FK Svidník – MŠK Rimavská Sobota 3:5 (0:0)
Zostava R. Soboty: Kotrík – Lupták, Ciprus, Krištof, Oluwaseun Japhet – Juhász, Rakyta, Vargic, Aremu (66. Emeka Okonji), Gembický (76. Chinedu Ngwu) – Matej.

Rimavskosobotské mužstvo má 39 bodov (jedenásť víťazstiev, šesť remíz a desať prehier so skóre 47:40) a naďalej mu patrí ôsma priečka. Gemerčania privítajú v záverečnom kole v sobotu 8. júna Fiľakovo.
Na prvom mieste sa nachádzajú s 56 bodmi Stropkovčania, Stropkov je farmou druholigového Tatrana Prešov a nemôže postúpiť. Na druhom mieste figuruje s 53 bodmi Stará Ľubovňa, odpočítanie troch bodov jej na základe rozhodnutia odvolacej komisie zrušili.

Zdroj: vobraze.sk