R. Sobota prehrala s Lipanmi a klesla v tabuľke na predposledné miesto

Rimavskosobotskí futbalisti vyšli bodovo naprázdno vo včerajšom domácom zápase proti Lipanom. Soboťania podľahli hráčom ŠK Odeva 2:3. MŠK koučoval športový riaditeľ A- tímu Jozef Pisár. Gemerčania prehrali tretíkrát za sebou. V jesennej časti padli doma celkovo už štvrtýkrát. Vlani v prvej polovici sezóny na svojom štadióne vyhrali všetky duely. Vo východnej skupine po novom TIPOS tretej ligy boli tento víkend na programe stretnutia deviateho kola.

Východniari sa rýchlo ujali vedenia. V 3. min rozvlnil sieť Marcel Vysočan, ktorému obrana MŠK nedokázala zabrániť skórovať. Soboťania vyrovnali v 37. min min. Po akcii Ferleťáka sa najlepšie zorientoval pred bránou Lipian Gruzínec Bakuri Jinjolava. To už na ihrisku nebol zranený Peter Petrán. V závere prvého dejstva mal príležitosť Juhász, ale minul cieľ.

Lipanom vyšiel aj úvod druhého polčasu. Autorom ich druhého gól bol šikovným spôsobom v 46. min Marcel Vysočan. Stredoslováci však čoskoro opäť vyrovnali. Gólmana východniarov prekonal v 50. min prudkou strelou z uhla Bakuri Jinjolava. Bol to jeho štvrtý zásah v prebiehajúcej sezóne tretej ligy a dva pridal v pohári. Rimavskosobotský brankár Gregor tretíkrát kapituloval v 65. min, keď obrana nestála práve na pevných nohách. Do streleckej listiny sa zapísal Vitovič. Gregor pár minút predtým zmaril veľkú šancu hostí. Hráči MŠK sa s nepriaznivým stavom 2:3 nezmierili, lenže Jinjolava pohorel v koncovke a neskompletizoval tak hetrik. Dobrú strelu Luptáka potom vyrazil brankár Bartoš.

Premiéru si v rimavskosobotských farbách odkrútili Brazílčania Lucas Da Silva Chagas a Luan Henrique De Faria Do Nascimento. V zostave MŠK nastúpili na striedavý štart dvaja hráči z kádra prvoligového MFK Ružomberok, boli nimi Daniel Prekop a Rudolf Božik. Volodymyr Vasylyev, ktorý odišiel z R. Soboty po zápase ôsmeho kola, sa stal novým trénerom treťoligového FK Beluša. Mal tam víťaznú premiéru.

MŠK R. Sobota – ŠK Odeva Lipany 2:3 (1:1)
R. Soboty: Gregor – Ferleťák, Petrán (30. Kalmár), Chagas – Henrique De Faria (60. Kurek), Božik (75. Vargic), Nemergut, Prekop, Vlasov – Jinjolava, Juhász (75. Lupták).
Rimavskosobotské mužstvo má naďalej šesť bodov (dve výhry, sedem prehier so skóre 14:21) a v tabuľke kleslo zo štrnásteho na predposledné pätnáste miesto. V ďalšom kole pocestuje do Fiľakova.

Tréner Vasylyev sa lúči s MŠK R. Sobota

Zdroj: vobraze.sk