Poltárčanky zvíťazili nad Hnúšťankami

VK Iskra Hnúšťa
Poltárske volejbalistky natiahli víťaznú sériu

Poltárske hráčky pokračujú vo víťaznom ťažení. V treťom kole prvej ligy Východ vo volejbale žien zdolali hnúšťanskú Iskru. Poltársky tím nestratil v derby ani set. Iskra nastúpila na jeho palubovke v oklieštenom zložení, predstavila sa len so šiestimi hráčkami, teda bez možnosti striedať. MVK sa naďalej nachádza v tabuľke na druhom mieste (šesť víťazstiev – 17 bodov), líderská pozícia patrí Žilinčankám. Hnúšťa figuruje na poslednej siedmej priečke (šesť prehier), pričom doteraz nezabodovala. Na budúci týždeň je v súťaži prestávka.

MVK Poltár – VK Iskra Hnúšťa 3:0 (23, 6, 21), 3:0 (24, 16, 20)

Volejbalistky Poltára hrali tretíkrát na domácej palubovke a pripísali si na konto ďalšie dve výhry. Skúsenosť si poradila s mladosťou. Hnúšťanky však nepredali kožu lacno a vo väčšine setov statočne vzdorovali favorizovanému kolektívu MVK. Mrzieť ich však môže, že neuspeli v setoch, v ktorých priniesla rozuzlenie koncovka. Na druhej strane katastrofálne pre Iskru dopadlo druhé dejstvo prvého zápasu, pozbierala sa ale z toho. Špecifickými boli tieto zápasy pre Katarínu Mužíkovú, odchovankyňu MVK Poltár. Tá totiž hosťuje v Hnúšti a je kapitánkou družstva. V drese Poltára nastúpila prvýkrát v tomto ročníku Petra Kubišová.

„Hnúšťanky podali veľmi, veľmi húževnatý výkon, hlavne v poli nás pomordovali. Z našej strany to bol štandardný výkon. Boli tam aj situácie, keď nám tieklo do topánok, ale dievčatá to zvládli,“ povedal pre vobraze.sk tréner MVK Poltár Boris Dreisig. Toho, samozrejme, teší, že jeho zverenkyne vyhrali všetky doterajšie zápasy. „Ten priebeh je zatiaľ taký, ako som predpokladal. Myslím si však, že tí vážnejší súperi nás ešte len čakajú, a to je Zvolen, Žilina a Prešov,“ poznamenal kouč Poltára. Za najdôležitejšie považuje, aby sa odohrala kompletná aktuálna sezóna.

„Jednoznačne nám chýbala lavička, nebolo koho vystriedať a hoci dievčatá podali výborný výkon, vždy prišlo pár chýb, ktoré dali krídla domácim a utlmili našu bojovnosť. Dievčatá si zaslúžia pochvalu za výkon i prístup, hoci prehrali,“ uviedol kormidelník VK Iskra Hnúšťa Štefan Majeský.

Poltár: Radová, Hajdóci, Kubišová, Findrová, Kudlíková, B.Sojková – liberka T. Števková (Gondeková, D. Nociarová).
Hnúšťa: Mužíková, Boľfová, Kr. Sojková, Michalková, Javorová, Vrábľová.

Zdroj: vobraze.sk