Poltárčanka Dreisigová začína prvú sezónu v českej extralige

Volejbalistka Nina Dreisigová z Poltára si odkrúti premiéru v českej extralige. Jej novým pôsobiskom sa stal VK Královo Pole Brno. Ide o jej prvý zahraničný angažmán. Na Moravu zamierila po anabáze vo VKP FTVŠ UK Bratislava. Nová sezóna odštartuje úvodným kolom najbližšiu sobotu. „Letná príprava bola intenzívna, ale zvládnuteľná. Jedinú vec, na ktorú som nebola zo slovenských klubov až tak zvyknutá, predstavovali dve sústredenia. Jedno čisto kondičné a druhé bolo zamerané už aj na hru. Myslím si, že som veľmi dobre pripravená na novú sezónu. Teším sa na jej začiatok,“ uviedla pre vobraze.sk sedemnásťročná Nina Dreisigová.

V prípravných zápasoch nastupovala na poste diagonálnej hráčky. Dodala, že sa jej darilo. Použiteľná je tiež na pozícii smečiarky. „V klube som zatiaľ spokojná. Veľmi milo ma prekvapilo fungovanie klubovej lekárky a celkovo starostlivosť o hráčky. V tíme sme dve Slovenky, okrem mňa je to Tamara Hrušecká.“

Odchovankyňa MVK Poltár hájila v najvyššej súťaži žien na Slovensku farby Projekt RD SVF a neskôr spomínaného VKP FTVŠ UK Bratislava. „Určite chcem ukázať na českých palubovkách v drese VK KP Brno to najlepšie, čo je vo mne. Mala by som hrávať v základnej zostave, ale stále treba makať naplno. Nikdy neviete, čo sa stane. Tvoríme veľmi mladý tím, ktorý je v podstate zložený nanovo. Domnievam sa však, že máme čo predviesť a uvidíme, ako to v súťaži vyjde,“ uviedla Dreisigová.

Mesto Brno sa jej veľmi páči. „Vo voľnom čase oddychujem. Keďže sa už začala škola, snažím sa dobiehať práve tie školské záležitosti. Mám individuálny študijný plán na Strednej športovej škole v Bratislave,“ podotkla talentovaná ľaváčka.

V drese VKP FTVŠ UK Bratislava získala v minulom ročníku Niké extraligy bronz a v tom predchádzajúcom striebornú medailu, pričom sa tešila aj z prvenstva v Slovenskom pohári.

Nina Dreisigová s rodičmi

V minulom roku si Dreisigová ako prvá hráčka z Poltára zahrala za reprezentáciu žien v Zlatej Európskej lige. Má skúsenosti z mládežníckych reprezentačných tímov. Predstavila sa na majstrovstvách Európy do 16 rokov. Medzi jej hráčske zastávky patrí tiež VK Slovan R. Sobota, za ktorý v sezóne 2019/2020 nastupovala v prvej lige žien, hoci bola vekom mladšou žiačkou.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej