Poltár skončil tretí. Hráčky z R. Soboty boli jeho oporami

Volejbalistky MVK Poltár mali v treťom kole nadstavbovej časti prvej ligy žien (skupina Východ) privítať VA UNIZA Žilina. Tieto duely záverečného kola sa však napokon neodohrali, Poltárčanky ich prehrali kontumačne 0:3 a 0:3. Žilinský tím nemusel na juh Banskobystrického kraja cestovať. „Mal som štyri dievčatá. Nevedel som postaviť ani základnú šestku, aby sme tieto zápasy mohli aspoň nejakým spôsobom odohrať. Podpísali sa pod to rôzne zdravotné problémy hráčok. Celé sa to zle vyvŕbilo. Tešili sme sa pritom na tieto duely. Kouč Žiliny František Kožík sa na ne tiež tešil, vravel, že medzi Žilinou a Poltárom je to vždy kvalitný volejbal. Ale takto to dopadlo,“ uviedol pre vobraze.sk tréner i predseda MVK Poltár Boris Dreisig. Ako doplnil, komunikoval s manažérom súťaží Slovenskej volejbalovej federácie Filipom Moravčíkom a už nebolo možné nájsť nejaký náhradný termín.

Poltársky kolektív obsadil konečné tretie miesto (štrnásť víťazstiev, dvanásť prehier – 37 bodov). MVK prišiel o dva body kvôli spomínaným kontumačným prehrám. V súťaži dominovali volejbalistky Žiliny, ktoré nielenže nenašli premožiteľky, ale nestratili ani bod. Druhé miesto obsadili Zvolenčanky. Vo východnej skupine prvej ligy pôvodne účinkovalo sedem tímov, ale v januári sa z nej odhlásil VK Iskra Hnúšťa. Žilina zabojuje o postup do extraligy v baráži.

„Mordoval nás počas sezóny covid. Súťaž bola počas nej zastavená, platili rôzne opatrenia, vždy boli nejaké poblémy. Myslím si, že s prihliadnutím na rôzne okolnosti a náš herný prejav je tretie miesto presne taká pozícia, kde by sme mali byť. Keby to bolo celé trochu inak, verím tomu, že by sme mali aj na viac. Momentálna situácia asi ukazuje, že toto je náš strop,“ skonštatoval Dreisig. Jeho zverenkyne prehrali všetky vzájomné zápasy so Žilinou a Zvolenom. S ďalšími súperkami si však poradili (Prešov, Žiar, Čadca).

V priebehu ročníku sa objavilo v drese MVK Poltár trinásť hráčok: Karin Radová, Adriána Findrová, Daša Nociarová, Tamara Števková, Alena Kudlíková, Beata Sojková, Dominika Gondeková, Lenka Hajdóci, Jana Wiednerová, Petra Kubišová, Katarína Strmeňová, Natália Nociarová a Aneta Bitalová.

Kudlíková a Sojková v tíme hosťovali z VK Slovan Rimavská Sobota. Pre MVK boli prínosom. „Boli naozaj pre nás kľúčovými hráčkami. A to nehovorím o tom, ako som sa mohol na ne stopercentne spoľahnúť na podaní. Spolupráca s rimavskosobotským klubom funguje perfektne. Vo všetkom nám vychádzal v ústrety. Môžem sa mu len poďakovať,“ uviedol poltársky kormidelník.

„Čo sa týka budúcej sezóny, sedeli sme a dohodli sme sa, že sa ešte stretneme, aby sme sa dohodli. Takáto je šalamúnska dohoda,“ naznačil budúcnosť družstva žien šéf MVK.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album MVK Poltár