Nôta pomohol k výhre nad Košicami

Prvýkrát nastúpil v aktuálnej sezóne. Brankár Július Nôta prispel k víťazstvu MFK Dukla Banská Bystrica na trávniku FC Košice 2:1. Stredoslováci síce v piatkovom súboji štvrtého kola druhej ligy prehrávali, ale dvomi gólmi Davida Depetrisa otočili skóre. „Som každopádne rád, že som dostal šancu, a keďže sme aj vyhrali, je tá moja radosť dvojnásobná. Snažil som sa urobiť pre mužstvo maximum, zachytať čo najlepšie. Myslím si, že sa mi to aj podarilo, keďže sme si z Košíc odviezli tri body,“ povedal pre vobraze.sk Nôta. Práve v deň zápasu mal 22. narodeniny. „Bolo to vyrovnané stretnutie. Košičania majú kvalitu, boli nebezpeční. Každopádne som sa v bráne nenudil,“ skonštatoval.


Nôta chytal v súťažnom dueli premiérovo v tomto kalendárnom roku. V jarnej časti minulého ročníka sa totiž v banskobystrickej svätyni neobjavil. Svoje schopnosti tak mohol ukázať iba v prípravnom období. Nad zmenou klubu neuvažoval. „Bolo to ťažšie obdobie pre mňa. Preto však trénujem, aby som dostal príležitosť. Teraz som ju dostal a ide sa ďalej. Uvidíme, čo bude v ďalšom kole. Naďalej musím na sebe pracovať. Brankársky post je o to ťažší, že chytať môže len jeden. Vystriedať brankára počas zápasu je zriedkavé,“ uviedol gólman z Rimavskej Soboty. Na UMB v Banskej Bystrici študuje učiteľstvo telesnej výchovy a geografie.

Pripomenul, že na každé stretnutie sa pripravuje tak, akoby mal chytať a potom je už len na tréneroch, či pôjde medzi tri žrde, alebo nie. Priznal, že má pred zápasmi zaužívané rituály. „Niektoré sú v šatni a niektoré na ihrisku,“ podotkol. Jeho spoluhráčom je v Dukle tiež Lukáš Migaľa, ktorý pochádza z Hnúšte a pôsobil aj v Rimavskej Sobote. Mančaft spod Urpína vedie tréner Stanislav Varga. Banskobystričanov posilnil pred touto sezónou Lučenčan Lukáš Kojnok, ten prišiel z MFK Ružomberok. Gólmanov má na starosti Norbert Juračka.

Július Nôta začínal s futbalom v ŠK Tempus Rimavská Sobota, odkiaľ prešiel do MŠK Rimavská Sobota. Veľmi dobré základy získal pod vedením svojho otca Júliusa, jednej z legiend rimavskosobotského futbalu. V dorasteneckom veku si to namieril do banskobystrickej Dukly. V treťoligovom áčku MŠK Rimavská Sobota neskôr hosťoval v jarnej časti sezóny 2018/2019.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album J. Nôtu