Najviac gólov v drese MŠK R. Sobota nastrieľal Nigérijčan Aremu

Sodiq Aremu (v bielom drese)

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota obsadili v tretej lige Východ ôsme miesto. Nazbierali v nej 39 bodov (jedenásť víťazstiev, šesť remíz a jedenásť prehier so skóre 47:42). Gemerčania majú za sebou druhú sezónu, v ktorej boli farmou prvoligového MFK Ružomberok. Vlani sa umiestnil MŠK na piatej priečke.

Najlepším strelcom rimavskosobotského mančaftu sa stal v treťoligovej súťaži dvadsaťšesťročný Sodiq Aremu. Brankárov prekonal deväťkrát. Tento Nigérijčan prišiel na Gemer pred začiatkom sezóny na hosťovanie z Nových Zámkov. Dosiahol však celkovo dvojcifernú métu, keďže jeden gól pridal v Slovnaft Cupe.

Trojlístok hráčov Csaba Juhász, David Jackuliak a Viktor Úradník nastrieľal zhodne po päť gólov. Jackuliak a Úradník sú hráčmi MFK Ružomberok a v rimavskosobotskom drese nastupovali na striedavý štart.
Sebastián Gembický skóroval trikrát a rovnaký počet presných zásahov má na konte Nigérijčan Emmanuel Emeka Okonji, ktorý pribudol do kádra R. Soboty v priebehu jarnej časti.

Šestica Matúš Krištof, Matúš Matej, Matej Vargic, Nigérijčan Raymond Oluwaseun Japhet, Kevin Švehla (MFK Ružomberok) i Kevin Oláh (v jarnej časti hosťoval v Lučenci) dala zhodne po dva góly. Kvarteto hráčov Hugo Ciprus, Peter Petrán, Lukáš Lupták a Brazílčan Joao Paolo de Lima da Silva (na jar pôsobil v Tornali) skórovalo raz. Jeden gól bol vlastný (Peter Vilčko – Slávia TU Košice).

V bráne Soboťanov sa predstavili piati gólmani – Dominik Ťapaj, Branislav Sokol, Tomáš Frühwald (všetci traja MFK Ružomberok), Daniel Kotrík a Krisztián Gregor.

V MŠK boli na hosťovaní štyria hráči z Ružomberka, pričom Ciprus, Krištof a Matej hájili rimavskosobotské farby aj na jeseň a v zime k nim pribudol Jakub Rakyta.

V zápasoch Slovnaft Cupu vsietil Gembický štyri góly, po dvakrát rozvlnili sieť Juhász i Bozhidar Krstich (na jar hosťoval v Tornali), po jednom zásahu má na konte štvorlístok Adam Kurek, Joao Paolo, Lupták a spomínaný Aremu.

V sezóne 2022/2023 bol najlepším strelcom R. Soboty Sebastián Gembický, autor štrnástich gólov (dvanásť v tretej lige a dva v pohári).

Zdroj: vobraze.sk