MŠK R. Sobota rozbieha spoluprácu s fortunaligovým Ružomberkom

MŠK Rimavská Sobota ide spolupracovať s fortunaligovým MFK Ružomberok. Liptáci sú úradujúcimi vicemajstrami Slovenska. Soboťania sa v novej sezóne predstavia v tretej lige Východ. „Dohodu sme už podpísali a mala by už byť aj na Slovenskom futbalovom zväze. Zatiaľ je to na skúšku, na obdobie nasledujúcej sezóny,“ povedal pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik. Ako dodal, hráči Ružomberka budú nastupovať v rimavskosobotských farbách v rámci striedavého štartu. Medzi Rimavskou Sobotou a prvoligistom bude farmársky vzťah.

„Je to moja iniciatíva. Ideme hrať tretiu ligu Východ a nemôžeme tam byť fackovacím panákom, ako to bolo v jesennej časti minulej sezóny. Mali sme po nej na konte osem bodov. Futbalovú stránku spolupráce sme už poriešili. Ekonomickú stránku má na starosti generálny riaditeľ Tauris Group Richard Duda, s ktorým sa ešte stretnem. Po tomto stretnutí budem vedieť viac,“ ozrejmil Václavik. Doplnil, že s MFK Ružomberok mienia rozbehnúť spoluprácu aj v mládežníckych kategóriách.

Konateľ MŠK uviedol, že na poste rimavskosobotského trénera zostáva Eugen Bari. Soboťania budú zvádzať o body súboje jednak s tímami zo stredného Slovenska (Námestovo, Oravské Veselé, Lučenec, Fiľakovo, Kalinovo), ale hlavne s mužstvami z východu republiky (Bardejov, Spišská Nová Ves, Lipany, Vranov, Stropkov, Slávia TU Košice, Snina, Giraltovce, Poprad a Svidník).

Zdroj: vobraze.sk