Klenovský bedmintonista Fotta si vybojoval zlato vo dvojhre i štvorhre

Jakub Fotta na najvyššom stupni
Klenovčan Jakub Fotta nadviazal na singlový triumf z Púchova

Bedmintonista Jakub Fotta (TJ Družstevník Klenovec) dominoval vo dvojhre na áčkovom turnaji Grand Prix do 13 rokov. Ten sa uskutočnil v Prešove. Klenovský hráč potvrdil medzi mladšími žiakmi pozíciu nasadenej jednotky. Mal voľný žreb v úvodnom kole a potom postupne zdolal štyroch súperov. Vo finále pokoril Koščáka (CEVA Trenčín) 2:0. Pri svojom víťaznom ťažení nestratil na podujatí ani set.

Klenovčan Fotta kraľoval tiež vo štvorhre. Jeho partnerom bol Tomáš Sokol (KPŠ Košice). Ako nasadené dvojky postúpili do finále a v ňom vyhrali nad jednotkami. V dueli o zlato Fotta so Sokolom zdolali dvojicu Beňovič/Koščák (CEVA Trenčín) 2:0.

Jakub Fotta si zahral aj vo finále mixu. Po jeho boku hrala Laura Fodorová (TJ Družstevník Klenovec). Boli najvyššie nasadenou dvojicou, lenže museli sa uspokojiť so striebornou pozíciou. Vo finále totiž Fotta s Fodorovou podľahli páru Škrabák/Chylová (KBŠ Dolný Kubín) 0:2.

Klenovská bedmintonistka Laura Fodorová upútala svojím účinkovaním vo dvojhre. Ako nenasadená hráčka sa predrala vďaka štyrom vyhratým duelom až do finále, v ktorom ťahala za kratší koniec a podľahla Chylovej (KBŠ D. Kubín) 0:2.

Šillingová bronzová v singli
Na áčkovom turnaji Grand Prix do 17 rokov obsadila Sofia Šillingová bronzovú priečku. Podarilo sa jej to vo dvojhre. Odchovankyňa BK Rimavská Sobota, ktorá však háji farby KPŠ Košice, bola nasadenou dvojkou. V úvodnom kole mala voľný žreb. Dva zápasy potom vyhrala, no v semifinále stroskotala na trojke Vojtíškovej (AS Trenčín). Šillingová s ňou prehrala 1:2 na sety. Dejiskom turnaja bola Bratislava.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív SZBe