Klenovský bedmintonista Fodor prenikol na stupne víťazov

Samuel Fodor na archívnej snímke

Bedmintonista Samuel Fodor (Družstevník Klenovec) obsadil na áčkovom turnaji Grand Prix do 17 rokov tretie miesto. Na stupne víťazov prenikol v Prešove vo štvorhre. V nej bol jeho partnerom David Antonio Kozinka (CEVA Trenčín). Vyhrali dva zápasy, obidva zhodne 2:1 na sety. Vo štvrťfinále pritom Fodor s Kozinkom vyradili nasadené trojky. V semifinále im vystavil stopku najvyššie nasadený pár Macek/Pavlovič (PBA Prešov, KBC Košice), ktorému podľahli 0:2.

Čoskoro štrnásťročný Fodor je vekom starším žiakom, rovnako ako jeho deblový partner Kozinka. „Dobre zahrali. Cenné víťazstvo zaznamenali vo štvrťfinále nad párom Hajdu/Szabo (KBC Košice, Slávia TU Zvolen). Syn Samuel a David boli spokojní s tým, ako skončili. Išlo im to spolu, neboli prvýkrát partnermi. Tretie miesto predstavuje maximum, čo mohli dosiahnuť. Ich premožitelia v semifinále sú predsa len lepšími hráčmi,“ uviedla pre vobraze.sk Martina Fodorová, mama talentovaného klenovského bedmintonistu.

Poukázala na to, že tretie miesto v debli znamená dobrý štart do druhej časti sezóny. „Samuel preferuje dvojhru. Tá je pre neho dôležitejšia. Ale aj vo štvorhre sa snaží dostať čo najvyššie. Vo dvojhre obsadil v Prešove piate až ôsme miesto. Rovnako sa umiestnila medzi mladšími dorastenkami dcéra Laura, aj keď je vekom mladšou žiačkou,“ priblížila Fodorová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív M. Fodorovej