Klenovčan Bobrovský skóroval prvýkrát v druhej lige

Filip Bobrovský s loptou

Filip Bobrovský strelil premiérový gól v druhej lige. Devätnásťročný Klenovčan, ktorý pôsobí v FC Petržalka, skóroval v nedeľňajšom dueli 27. kola. Brankára béčka MŠK Žilina Kúdelčíka prekonal v 14. minúte. Zabezpečil domácim Petržalčanom náskok 2:0, lenže napokon podľahli žilinskej rezerve 2:3. „Rohový kop zahrával Lukáš Gašparovič, dobre som si naň nabehol a hlavou som dal gól. Každopádne ma potešilo, že sa mi hneď v prvej sezóne medzi mužmi podarilo skórovať. Tešilo by ma to však viac, keby bol ten môj gól víťazný, alebo keby sme získali tri body,“ povedal pre vobraze.sk stredný záložník Filip Bobrovský. Predpokladá, že ho určite prvý gól nevyjde v šatni lacno. „Musím sa opýtať nášho pokladníka, ktorým je práve Gašparovič, za koľko mi to naúčtuje,“ dodal Bobrovský.

V priebehu jarnej časti sa stal trénerom Petržalky Michal Kuruc. Je už tretím kormidelníkom tohto mužstva v prebiehajúcej sezóne. „Nie som veľmi spokojný s tým, koľko mám na jar priestoru na ihrisku, ale som stále mladý a na svoju šancu musím čakať. Verím, že tie príležitosti budú pribúdať,“ uviedol mladík, ktorý sa podľa jeho slov naplno venuje futbalu, ale nechce zanedbať ani školu, keďže je v maturitnom ročníku.

Filip Bobrovský ako druhý v poradí

V reprezentačnom mužstve do 17 rokov odohral tri zápasy a v národnom tíme do 20 rokov má na konte dva štarty. „Určite mám ambície dostať sa na tohtoročné majstrovstvá sveta do 20 rokov, na ktoré slovenská reprezentácia vlani postúpila. Je na reprezentačnom trénerovi, či ma tam nominuje,“ vyjadril sa Filip. Je si však vedomý, že potrebuje hrávať na klubovej úrovni, aby mohol zabojovať o miestenku na šampionát.

Bobrovský začínal s futbalom v Hnúšti. Medzi jeho hráčske zastávky patrí Podbrezová a RSC Hamsik Academy Banská Bystrica. Štyri roky zarezával v DAC 1904 Dunajská Streda. Zo Žitného ostrova prestúpil vlani v lete do FC Petržalka.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album F. Bobrovského, FB FC Petržalka