Hokejista z R. Soboty mal víťaznú premiéru na svetovom šampionáte

Alex Tamáši s číslom 25

Alex Tamáši sa postaral o historický zápis. Hokejista z Rimavskej Soboty účinkuje na majstrovstvách sveta, ktoré sa dnes začali v Helsinkách a v Tampere. Dvadsaťštyriročný útočník HC ’05 Banská Bystrica si v zápase proti Francúzsku odkrútil debut na vrcholnom podujatí v seniorskej kategórii. Mal víťaznú príchuť, hoci to Slováci nemali vôbec ľahké. Tamáši nastúpil na pozícii centra tretej formácie. Na krídlach mal Mária Luntera a Kristiána Pospíšila. Alex hral aj v nerovnovážnom stave, bol vyťažený v tomto stretnutí. Slovenskí hráči zvládli úlohu favorita a zdolali Francúzsko 4:2.

„Bol to náročný zápas, ale našťastie sme ho dotiahli do víťazného konca a urobili sme prvý dôležitý krok na šampionáte. Bola tam v mojom podaní určite mierna tréma, ale tá opadla po prvom striedaní. Splnil sa mi jeden zo snov, som veľmi rád za túto možnosť,“ uviedol pre vobraze.sk Alex Tamáši.

Má za sebou najlepšiu sezónu v Tipos extralige a vďaka pozvánke do reprezentácie si ju predĺžil. Tamáši hral pod vedením kouča Craiga Ramsayho vo všetkých šiestich prípravných dueloch, pričom v tom úvodnom strelil gól. Presvedčil v príprave o svojich schopnostiach a zabezpečil si miestenku na majstrovstvá sveta.

Rodák z Rimavskej Soboty, kde zároveň rozbiehal hokejovú kariéru, bol mládežníckym reprezentantom. Predstavil sa v ročníku 2017/2018 na svetovom šampionáte do 20 rokov v Buffale. Vo farbách HC ’05 Banská Bystrica účinkoval Alex Tamáši v Lige majstrov. S mančaftom spod Urpína sa tešil z dvoch majstrovských titulov. Najvyššiu súťaž si zahral tiež za Liptovský Mikuláš i HK Orange 20.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Alexa Tamášiho