Hnúšťa sa prihlásila do prvej ligy žien

V Hnúšti sa bude hrať prvá liga vo volejbale žien. Naposledy v jej východnej skupine hráčky VK Iskra účinkovali v sezóne 2016/2017. V klube teraz uprednostnili túto kategóriu pred prvou ligou junioriek. V nej mala Iskra zastúpenie v minulom ročníku, lenže ten úplne narušili opatrenia proti šíreniu pandémie koronavírusu. Hnúšťanky odohrali len zápasy prvého kola proti VK Spišská Nová Ves.


Hnúšťanský káder budú tvoriť jednak dievčatá z vlaňajšieho juniorského kolektívu a tie by mali doplniť hráčky, ktoré sa vrátia do súťažného kolotoča. Tréner i funkcionár Iskry Štefan Majeský spomenul napríklad Luciu Tokárovú či Lenku Tokárovú, družstvu by mala vypomôcť v niektorých zápasoch Tereza Fekiačová (za slobodna Štefániková). S Hnúšťankami sa pripravovala pred letom Katarína Mužíková, odchovankyňa MVK Poltár. V hľadáčiku majú predstavitelia Iskry i ďalšie hráčky na vystuženie tímu. Medzi hráčkami z minulosezónneho juniorského kolektívu sú aj také, ktoré už účinkovali v ženskej kategórii.

Druhý rok po sebe sa v prvej lige žien nepredstaví VK Slovan Rimavská Sobota. Jeho volejbalistky boli pritom predtým dlhoročnými účastníčkami tejto súťaže. Naopak, prihlásil sa do nej MVK Poltár, rovnako tak predstavitelia tohto klubu urobili aj vlani. Odohralo sa však iba úvodné kolo a vzhľadom na nepárny počet tímov v ňom mali práve Poltárčanky voľno. Opatrenia proti šíreniu koronavírusu sa potom podpísali pod skutočnosť, že súťaž ďalej nepokračovala. Na súpiske MVK boli dve rimavskosobotské hráčky, ktoré tam išli na hosťovanie – Alena Kudlíková ml. a Beata Sojková.

Zdroj: vobraze.sk