Gyömbér prispel k postupu do Serie A

Norbert Gyömbér, rodák z Revúcej, postúpil s mužstvom US Salernitana 1919 do najvyššej talianskej súťaže – Serie A. Dvadsaťosemročný obranca mal pevné miesto v základnej zostave. Salernitana obsadila v druhej lige druhé miesto.

Gyömbér začínal s futbalom v Revúcej. Prvú ligu na Slovensku hral v drese banskobystrickej Dukly. Bol mládežníckym reprezentantom. Za rok 2013 získal Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho slovenského hráča do 21 rokov. Z Banskej Bystrice si to v roku 2013 namieril do Talianska, kde už hájil farby viacerých klubov. Na prvoligovej scéne si zahral za Calcio Catania, AS Rím či Pescaru. Pôsobil ale napríklad aj v ruskom Achmate (Tereku) Groznyj.

Norbert Gyömbér debutoval v A-tíme Slovenska v roku 2014. Bol členom národného mužstva na majstrovstvách Európy 2016, ktoré sa konali vo Francúzsku. Reprezentačné štarty mu pribudli na konto aj počas cesty Slovákov na tohtoročné majstrovstvá Európy. A to v kvalifikačnej skupine i v barážových zápasoch. V predvčerom zverejnenej nominácii trénera Štefana Tarkoviča na blížiaci sa kemp pred ME figuruje Gyömbér medzi náhradníkmi.

Foto: FB a Instagram N. Gyömbéra