Gembický pokračuje v R. Sobote. Ľupták zamieril do Jesenského

Sebastián Gembický (vľavo)

Sebastián Gembický si bude naďalej obliekať dres MŠK Rimavská Sobota. Jeho hosťovanie z FC Spartak Trnava sa zmenilo na prestup. Dvadsaťdvaročný ofenzívny univerzál bol v minulej sezóne najlepším strelcom Gemerčanov. Futbalista z Hodejovca v nej skóroval štrnásťkrát, dvanásťkrát prekonal brankárov v tretej lige Východ a dva razy v Slovnaft Cupe. Gembický bol mládežníckym reprezentantom, najvyššiu súťaž si zahral vo farbách MFK Zemplín Michalovce.

V R. Sobote bude pokračovať tiež Lukáš Lupták. Jeho hosťovanie z FTC Fiľakovo sa zmenilo na prestup. Naopak, tréner Eugen Bari už nemôže počítať s ostrieľaným Erikom Ľuptákom, ktorý prestúpil do FK Jesenské. Do rovnakého klubu zamieril Adrián Koóš. Miladin Vujoševič prestúpil do FK Humenné a Dominik Iboš zas do Fiľakova. V MŠK skončil Francúz Carl Langa.

Do R. Soboty, kde začínal s futbalom, sa vrátil Hugo Ciprus. Ten na jar pôsobil vo Fiľakove, ktoré zvládlo záchranárske práce. S mužstvom sa pripravuje Bulhar Bozhidar Krstich, ktorý má za sebou rovnako anabázu vo Fiľakove. Je hráčom MŠK, bol tam na hosťovaní. V príprave už zasiahol do hry aj dlhodobo zranený Matej Vargic. „Z MFK Ružomberok k nám prichádzajú na hosťovanie Matúš Matej a Matúš Krištof. Materským klubom Ciprusa je takisto Ružomberok. V rámci striedaného štartu si budú rimavskosobotský dres naďalej obliekať hráči prvoligového Ružomberka. Skúšame viacerých hráčov zo zahraničia. Z Lučenca sa vrátil vekom dorastenec Adam Kurek,“ uviedol pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik.

Soboťania vstúpia do novej sezóny pohárovým zápasom na trávniku šiestoligového TJ Družstevník Látky (2. augusta). V úvodnom kole tretej ligy Východ privítajú zverenci kouča Bariho v nedeľu 6. augusta TJ Baník Kalinovo.

Zdroj: vobraze.sk