Fraita zdobí inštinkt strelca. Dorastenec MŠK vedie tabuľku kanonierov

Talentovaný Nikolas Frait (v bielom drese s číslom 16)

Má kanonierske schopnosti. Je ťahúňom dorasteneckého tímu MŠK Rimavská Sobota v štvrtej lige Juh a hlavnou hrozbou pre obrany i brankárov súperov. Nikolas Frait dominuje v tabuľke strelcov tejto súťaže. Kapitán Soboťanov vsietil 38 gólov. Vďaka svojmu kumštu patrí do celkom inej ligy. „Každopádne sa teším z toho, že vediem tabuľku strelcov. Je to super pocit. Považujem za skvelé, že sa mi podarilo streliť toľko gólov, a to aj vďaka mojim spoluhráčom, lebo bez nich by som to nedokázal. Určite som nepredpokladal, že dám 38 gólov. Mal som aj dvanásť asistencií, takže celkovo to bola veľmi dobrá jeseň v mojom podaní,“ povedal pre vobraze.sk sedemnásťročný Nikolas Frait, ktorého vzorom je Robert Lewandowski.

Prehľad o góloch mu dlhodobo poskytuje jeho starý otec Otto Varga. „Má zápisník a eviduje v ňom všetky moje góly už odmalička. Od neho viem aj priebežne počas jednotlivých sezón, ako som na tom,“ podotkol odchovanec rimavskosobotského futbalu. Je použiteľný na poste hrotového i podhrotového hráča, ale tiež na krídle. „Najlepšie sa mi hrá na pozícii hrotového útočníka,“ reagoval. Dorastenci MŠK zimujú v súťaži na prvej priečke. Zverenci trénera Róberta Wereszkého nazbierali 37 bodov (dvanásť víťazstiev, jedna remíza, jedna prehra).

Nikolas priťahoval pozornosť už v žiackom veku, keďže strieľal góly. V ročníku 2020/2021 pôsobil v prvoligovom tíme dorastencov FC Nitra. Účinkoval v kategórii U16 a brankárov prekonal v nitrianskom drese dvakrát. „Nedostával som v Nitre veľa príležitostí. Veľa som tam toho neodohral. V mužstve boli lepší, šikovnejší hráči, ktorí v ňom mali svoje miesto. Bolo však výborné súperiť o body s najlepšími klubmi na Slovensku,“ skonštatoval. Z mesta pod Zoborom sa vrátil Frait do Rimavskej Soboty a začal získavať ostrohy medzi seniormi. Vlani to bolo vo väčšej miere, v prebiehajúcej sezóne sa dostal na ihrisko iba v závere pohárového duelu s MFK Dukla Banská Bystrica. „Necítim sa ešte nejako na to, aby som hral za mužov, aj keď som už vlani na jeseň nastupoval za nich. V doraste sa cítim lepšie. O rok by som však už chcel určite hrávať za áčko,“ avizuje študent odboru automechanik na Strednej odbornej škole technickej a agropotravinárskej v Rimavskej Sobote.

Záujem o služby nadaného hráča mal v lete MŠK Novohrad Lučenec. „Chcem byť teraz doma a nie ísť niekde inde. Kontaktovali ma z Lučenca, ale odmietol som tú druhú dorasteneckú ligu. Lákalo ma hrať ju, ale bolo by to komplikované z hľadiska dochádzania, cestovania a vecí s tým spojených,“ ozrejmil Frait.

Podľa jeho slov by chcel napredovať a niečo na trávnikoch v kariére dokázať. „Na začiatok by to mohla byť tretia liga mužov a neskôr sa posunúť do druhej ligy, alebo možno prípadne potom aj do prvej. Futbal mienim brať vážne,“ uviedol Nikolas Frait.

Zdroj: vobraze.sk