Džudisti R. Soboty dali o sebe vedieť na majstrovstvách Slovenska. Dvaja majú titul

Osem medailí si priniesli džudisti TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota z majstrovstiev Slovenska starších a mladších žiakov. Tie sa konali včera v Martine. Majstrovské tituly si vybojovali Jakub Durec a Ladislav Danyi. Obidvaja sú mladšími žiakmi. Durec sa predstavil vo váhe do 55 kg a Danyi v hmotnosti nad 66 kg. Dvaja Soboťania si priniesli kov strieborného lesku, medzi mladšími žiakmi obsadil druhé miesto Matúš Rapčan (do 55 kg) a striebro získal tiež starší žiak Martin Zvara (do 55 kg). Štyria džudisti Mladosti sa umiestnili v kategórii starších žiakov a žiačok na bronzovej pozícii – Natália Kissová (do 52 kg), Bibiana Očenášová (do 57 kg), Martin Očenáš (do 60 kg) a Miroslav Vetrák (do 50 kg). Piaty skončil medzi staršími žiakmi Ladislav Iboš (do 50 kg).

„Som veľmi rád, že sa nám podaril takýto úspech, čo sa počtu medailí týka. Tieto deti pravidelne trénujú a premietlo sa to do týchto výsledkov. Som s nimi veľmi spokojný. Dva tituly by som pred M – SR bral všetkými desiatimi. Trochu ma mrzí, že Martin Zvara skončil druhý. Predtým vyhral tri duely. Vo finále zviedol vyrovnaný zápas. Mal na toho súpera, ale urobil chybičku a bolo z toho spomínané druhé miesto. Očenášová bola v semifinále lepšia, ale nepostúpila do finále. Vyhrávala, ale desať sekúnd pred koncom urobila chybu,“ povedal pre vobraze.sk tréner TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Richard Útis. Ako dodal, Durec i Danyi vyhrali na ceste za titulom po tri zápasy.

Na vrcholnom podujatí sa presadil odchovanec rimavskosobotskej Mladosti Viktor Ádám. Na majstrovstvách sveta juniorov obsadil piatu priečku. Ich dejiskom bola Olbia (Taliansko). Ádám, člen Dukly Banská Bystrica, zápolil vo váhe do 100 kg. Rovnako sa umiestnil aj na majstrovstvách Európy.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Útisa