Ďuriš zostáva vo Zvolene

Hokejista Dalibor Ďuriš bude naďalej hájiť farby extraligového HKM Zvolen. Mladík z Rimavských Zalužian bol už v minulej sezóne súčasťou tímu spod Pustého hradu, ktorý získal titul. Bola pre neho premiérovou medzi seniormi. Pripomínať mu ju bude zlatá medaila.

„S vedením klubu sme sa dohodli na predĺžení spolupráce o rok. Som spokojný a zároveň rád, že to takto dopadlo,“ povedal pre vobraze.sk dvadsaťročný Ďuriš. S hokejom začínal v Rimavskej Sobote. Dva roky strávil v juniorskom kolektíve Mountfield HK Hradec Králové. Bývalý mládežnícky reprezentant sa vrátil na Slovensko pred rokom.

Zvolenčania sa chystajú na nový ročník. Tento týždeň sa zišli po dovolenkách a odštartovali druhú fázu prípravy. „Dostávame v prípravnom období zabrať. Akurát sme mali fyzické testy. Priebežne to vyzerá, že v mojom prípade dopadli super,“ uviedol Dalibor Ďuriš. Dúfa, že nová sezóna bude pre neho z individuálneho hľadiska lepšia, ako bola tá predchádzajúca. „Teraz už viem, čo a ako v extralige mužov. Bol by som rád,keby som bol vyťaženejší na ľade. Každopádne verím, že sa bude dariť mne i celého nášmu tímu,“ skonštatoval zvolenský krídelník. Netají, že by si veľmi rád niekedy zopakoval oslavy titulu. Káder HKM prešiel zmenami. „Dúfam, že hráči, ktorí prišli, nahradia odchádzajúcich a potiahnu nás.“

S priateľkou Natáliou dovolenkoval v Chorvátsku. „Dovolenka sa vydarila. Všetko vyšlo tak, ako malo. Trénoval som aj počas pobytu v Chorvátsku i po návrate odtiaľ, keď sme mali voľno v klube. Od začiatku prípravy som nabral tri kilogramy svalovej hmoty,“ vyjadril sa Ďuriš, ktorý avizuje, že zvolenskou farmou má byť Žiar.

Zdroj:vobraze.sk, foto: album D. Ďuriša