Ďuriš zakotvil v prvoligovom Brezne

Dalibor Ďuriš
Dalibor Ďuriš ešte v drese L. Mikuláša 

Naskočil opäť do hokejového kolotoča. Dalibor Ďuriš odohral včera prvý zápas vo farbách HK Brezno Knights v Tipos SHL. Tím z Horehronia doma podľahol v šiestom kole prvej ligy Dubničanom 1:3. Dvadsaťjedenročný krídelník z Rimavských Zalužian si musel na súťažnú premiéru v zostave Brezna počkať, keďže sa zranil v prípravnom období. V Brezne bol v lete najprv na skúške, počas ktorej zaujal. S predstaviteľmi klubu sa následne dohodol na spolupráci. HK Brezno je farmou extraligového HC ‘05 Banská Bystrica.

Útočník Dalibor Ďuriš odštartoval vlaňajšiu sezónu v extraligovom HKM Zvolen, potom pôsobil v prvoligovom HK MŠK Indian Žiar nad Hronom, čo je farma Zvolena. Zahral si tiež za HKM v extralige juniorov. S mančaftom spod Pustého hradu sa tešil v ročníku 2020/2021 z majstrovského titulu. Ten minulý však napokon dokončil v MHk 32 Liptovský Mikuláš. Hral tam najskôr v extralige a neskôr tiež v barážových zápasoch o udržanie sa v nej. Na pár duelov nastúpil za Liptákov aj v prvej lige juniorov. V Tipos extralige má na konte zatiaľ jeden gól. Pikantériou je, že ho zaznamenal vo zvolenským farbách proti Liptovskému Mikulášu.

S hokejom začínal v Rimavskej Sobote. Bol mládežníckym reprezentantom. Ďuriš má za sebou i účinkovanie v juniorskom tíme Mountfield HK Hradec Králové.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Ďuriša