Futbalista Ciprus dal prednosť mužskej kategórii pred dorasteneckou

Hugo Ciprus

Hugo Ciprus pokračuje v treťoligovom MŠK Rimavská Sobota na hosťovaní. Bolo mu predĺžené. Jeho materským klubom je MFK Ružomberok. V úvodnom kole nového ročníka nastúpil proti Slávii TU Košice v základnej zostave. Vekom stále patrí do dorasteneckej kategórie. „Mal som možnosť zabojovať o miesto v zostave prvoligovej devätnástky Ružomberka, ale rozhodol som sa pre treťoligovú súťaž mužov. Nechcel som sa tam vracať do dorastu. Myslím si, že tretia liga Východ mi toho dá viac, je to lepšia súťaž ako dorastenecká liga, kde sa hrá mládežnícky futbal. Ten v mužskej kategórii je viac o taktike a o súbojoch,“ povedal pre vobraze.sk osemnásťročný Hugo Ciprus. Ako dodal, bude naďalej študovať v Ružomberku a od septembra trénovať so staršími dorastencami MFK, aby bol pripravený na účinkovanie v drese Rimavskej Soboty a aby mohol napredovať.

S futbalom začínal v Rimavskej Sobote a cez medzizastávku v MFK Dukla Banská Bystrica prestúpil na Liptov, kde hrával prvú dorasteneckú ligu. Bol kapitánom ružomberskej sedemnástky a neskôr prešiel do tamojšej devätnástky. Do seniorskej kategórie naskočil v jarnej časti minulého ročníka vo farbách Soboťanov. V jej úvode síce nastupoval aj za dorastenecké mužstvo MŠK, kde sa presadil i strelecky, ale čoskoro začal hrávať za áčko. „Nie je ľahké zapadnúť do mužskej kategórie. Inak sa vďaka týmto skúsenostiam pozerám na futbal. Je to iné, ako keď som bol ešte v doraste. Ten polrok v tretej lige Stred mužov bol pre mňa určite prínosom. Pomohol mi a na základe toho som teraz rozhodol pre tretiu ligu mužov. Hovoril som o tom s viacerými ľuďmi a podporili ma v tom,“ priblížil mladý Soboťan. Ako zdôraznil, v budúcnosti by chcel hrávať v druhej či prvej lige, a to či už na Slovensku, alebo v zahraničí.

Je použiteľný ako stopér i ako defenzívny záložník. „Nevyberám si, ktorý post mi je bližší. Záleží od toho, kde ma tréner postaví. Som vďačný za každú príležitosť, ktorú dostanem,“ uviedol Hugo Ciprus. 

Zdroj: vobraze.sk, foto: MŠK Rimavská Sobota