Čintalanová debutovala na ME

Zápasníčka Kristína Čintalanová (ZO Lokomotíva Rimavská Sobota) zasiahla dnes do bojov na majstrovstvách Európy do 23 rokov. Vo voľnom štýle štartovala vo váhe do 57 kg. Dejiskom kontinentálneho šampionátu je Skopje (Severné Macedónsko). Súperkou Čintalanovej bola v prvom kole Aurora Russo. Skúsenejšia Talianka zdolala rimavskosobotskú zápasníčku na technickú prevahu (10:0). Súboj sa skončil pred časovým limitom. Pre Čintalanovú to znamenalo tiež koniec účinkovania na ME, Talianka ju totiž ďalej nepotiahla, následne prehrala s bulharskou reprezentantkou.


Čintalanová je úradujúcou majsterkou Slovenska v ženskej kategórii. „Pre Kristínu to bol prvý zápas na medzinárodnej i reprezentačnej úrovni. Prehrala so skúsenejšou pretekárkou. Nemám jej čo vytknúť. Získala skúsenosti na takomto podujatí. Čintalanová spadá prvý rok do kategórie U23,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti a zároveň člen Výkonného výboru Slovenského zápasníckeho zväzu.


„Jej premožiteľka bola majsterkou Európy do 15 rokov, takže už dlhší čas sa venuje zápaseniu na takejto vyššej úrovni. Keby možno mala Čintalanová lepší žreb, bolo by to iné, ale nevadí. Je to aj o nováčikovskej dani. Dôležité je, aby to Kristínu neznechutilo, aby ďalej trénovala. Má perspektívu. Celú kariéru má pred sebou,“ pokračoval v hodnotení Radnóti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: reprofoto video UWW