Bedmintonista Šmatlák kraľoval vo štvorhre. Rodák z Hnúšte postúpil vo dvojhre do finále

Bedmintonista Richard Šmatlák triumfoval na áčkovom turnaji Grand Prix seniorov v Prešove. Dvadsaťpäťročný rodák z Hnúšte, ktorý háji farby Lokomotívy Košice, kraľoval vo štvorhre. Vo dvojhre postúpil do finále a v ňom ťahal za kratší koniec.

Partnerom Šmatláka bol v debli Richard Pavlík (Slávia TU Zvolen). Potvrdili pozíciu najvyššie nasadeného páru. V úvodnom kole mali voľný žreb. Prešli cez dve dvojice a vo finále potom Šmatlák s Pavlíkom zdolali pár Dratva/Huppert (KPŠ Košice, Lokomotíva Košice) 2:0 na sety.

„Finálový duel vo štvorhre bol pre nás obidvoch dosť vyčerpávajúci, keďže sme odohrali za dva dni veľa zápasov. Som rád, že sme to zvládli a získali prvý spoločný turnajový triumf,“ uviedol pre vobraze.sk Richard Šmatlák, odchovanec Družstevníka Klenovec. Ako dodal, ťažký trojsetový zápas odohrali v semifinále. Šmatlák avizuje, že s Pavlíkom majú v pláne hrať spolu na blížiacich sa majstrovstvách Slovenska v Kežmarku. „Budeme sa snažiť získať medailu,“ naznačil ambície.

Vo dvojhre vyhral Richard Šmatlák štyri duely, v ktorých nestratil ani set. Počínal si v nich presvedčivo. Prvenstvo na turnaji si však nevybojoval, vo finále podľahol Andrejovi Suchému (BKK Sliač) 0:2. Šmatlák bol nasadenou šestkou a Suchý päťkou.

„Vo finále som nastúpil proti juniorskému reprezentantovi, ktorý hral výborne. Napriek prehre som bol so svojím výkonom spokojný,“ skonštatoval Richard Šmatlák. V metropole Šariša obsadil uplynulý víkend druhé miesto. „Výkon vo dvojhre hodnotím pozitívne. Počas leta som toho veľa nenatrénoval a tak ma finálová účasť pred M – SR potešila,“ uviedol bedmintonista, ktorý sa predstavil ako mládežnícky reprezentant na vrcholných podujatiach. Dodal, že v súčasnosti pracuje i býva v Banskej Bystrici a trénuje vo Zvolene. „Do Hnúšte chodievam pravidelne za rodinou a priateľmi,“ poznamenal Šmatlák.

Zdroj: vobraze.sk , foto: album R. Šmatláka