Bari skončil na poste trénera R. Soboty. Mužstvo prevzal Petrán

Peter Petrán (vľavo)

Na poste kormidelníka MŠK Rimavská Sobota skončil po zápase 27. kola tretej ligy Východ Eugen Bari. Soboťania v ňom prehrali rozdielom triedy 1:5 v Bardejove, ktorý bojuje o záchranu v súťaži. Rimavskosobotský mančaft natiahol sériu bez výhry na deväť zápasov a klesol v tabuľke zo siedmeho na ôsme miesto. Na konte má 35 bodov. „Spoluprácu sme ukončili po vzájomnej dohode. Súvisí to s výsledkami i herným prejavom,“ povedal pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik.

Bari sa na trénerskú lavičku MŠK vrátil po dvojtýždňovej dovolenke práve pred stretnutím v Bardejove. Vedením mančaftu bol v tom období poverený jeho hrajúci asistent Peter Petrán (43). „Do konca sezóny povedie mužstvo tréner Peter Petrán. Cieľom je prerušiť tú negatívnu sériu zápasov a zabodovať v nich. Bude to už vabank. S koučovaním by mu počas zápasov mali z lavičky pomôcť tréneri z nášho klubu. Petrán zároveň zostáva kormidelníkom prvoligového tímu U14,“ uviedol Václavik.

Soboťania nazbierali v jedenástich jarných dueloch iba päť bodov (jedna výhra, dve remízy, osem prehier). Ešte ich čakajú tri stretnutia, doma nastúpia proti Slávii TU Košice, pocestujú do Svidníka a privítajú Fiľakovo. Po jesennej časti figurovala R. Sobota v tabuľke na druhej priečke. Do odvetnej časti vstupovali s postupovými ambíciami.

Kouč Eugen Bari (52) prevzal rimavskosobotský mančaft od zimnej prípravy v ročníku 2021/2022. Vďaka účinkovaniu v jarnej časti si Gemerčania zabezpečili účasť v tretej lige Východ, v ktorej zápolia druhú sezónu. Bari však už bol lodivodom MŠK aj v minulosti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB MŠK R. Sobota