Pracuje na Okresnom súde v R. Sobote. Bude najmladšou poslankyňou v Tisovci

Voliči jej dali mandát. Nikoleta Dušová bude najmladšou poslankyňou v novozloženom tisovskom mestskom zastupiteľstve. Má 28 rokov a titul JUDr. Pracuje ako vyššia súdna úradníčka na Okresnom súde v Rimavskej Sobote. V komunálnych voľbách jej na konci októbra odovzdalo hlas 413 voličov. Kandidovala ako nezávislá. „Bola som milo prekvapená z môjho zvolenia. Nečakala som, že ľudia dajú hlas práve takému mladému človeku. Skôr som si myslela, že budú voliť tých istých, starších a skúsenejších kandidátov,“ povedala pre vobraze.sk Nikoleta Dušová.

Podľa jej slov chcela vyskúšať niečo nové, a preto sa rozhodla prvýkrát kandidovať na funkciu poslankyne. „Moje skúsenosti z právnej oblasti by mohli byť prínosom v rámci pôsobenia v zastupiteľstve. Domnievam sa, že ľudia by mali dávať možnosť skôr mladším, pretože nie všetci starší uchádzači o ich dôveru sú zároveň skúsenejší. Mám vzdelanie a chcela by som urobiť pre toto mesto niečo prínosné, aby jeho obyvatelia mohli žiť spokojne. Teraz sú ťažké časy, chcem sa angažovať v prospech Tisovca, aby mesto konečne prosperovalo,“ uviedla nová tvár v komunálnej politike.

Nikoleta Dušová študovala na Právnickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. „Na Okresnom súde v Rimavskej Sobote pracujem od marca 2020. V súčasnosti pôsobím na trestnom a civilnom oddelení. Keďže sa hodlám ako poslankyňa angažovať hlavne v oblasti verejného poriadku a životného prostredia, domnievam sa, že moje znalosti a praktické skúsenosti budú v prospech mesta. Predtým som pracovala v advokátskej kancelárii. V oblasti životného prostredia som sa však angažovala už aj bez toho, aby som bola poslankyňou Mestského zastupiteľstva v Tisovci,“ ozrejmila.

V budúcnosti sa chce stať sudkyňou, alebo prokurátorkou. „Uvidíme, čo prinesie život. Každopádne sa budem usilovať o to, aby som sa profesijne niekde posunula,“ podotkla Dušová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dušovej