Novozvolený primátor Tisovca chce ľudí spájať a nie rozdeľovať

Z pozície primátora Tisovca chce Ján Vengrín spájať ľudí a nie rozdeľovať. Pre vobraze.sk to povedal novozvolený primátor Tisovca Ján Vengrín. V súčasnosti zastáva funkciu náčelníka mestskej polície, predtým bol aj príslušníkom Policajného zboru SR. V komunálnych voľbách získal najviac hlasov, hlasovalo za neho 682 voličov. Mal troch súperov.

„Bola prejavená vôľa občanov a voličov a ja ich s pokorou rešpektujem. Budem vykonávať funkciu tak, ako som povedal. Urobím všetko pre mesto a obyvateľov, aby sme Tisovec niekde posunuli, aby sa tu žilo lepšie,“ povedal pre vobraze.sk Ján Vengrín (Sme rodina). Ako priblížil, má vízie a ciele, čo sa týka investorov a projektov.

„Ale to budem napĺňať priebežne podľa výkonu mandátu funkcie primátora,“ hovorí Vengrín, podľa ktorého každý jeden poslanec chce robiť pre mesto a nie proti mestu. „Všetko je o komunikácii. Máme spoločný cieľ a budeme všetko robiť pre dobro mesta a jeho obyvateľov,“ podotkol. 

K personálnym zmenám konečné rozhodnutie ešte nemá. „Samozrejme chcem pracovať s ľuďmi, ktorí chcú pracovať, a majú potenciál pracovať,“ hovorí a dodáva, že bude potrebné prijať čo najskôr rozpočet. „Energetická kríza je problém tejto doby, takže každá jedna samospráva bude trpieť. Máme školy, škôlky, veľkú budovu aj dom kultúry. Prejaví sa to vo financovaní. Ideálne by bolo schváliť rozpočet do konca roka,“ dodal Vengrín. 

Tisovčania pozmenili vo voľbách zloženie mestského zastupiteľstva

Zdroj: vobraze.sk, foto: fb Ján Vengrín