Ivan Hazucha kandiduje za stranu Smer – SD. Tá má ambície vyhrať nadchádzajúce voľby

Vážené dámy a páni, Soboťanky a Soboťania, obyvatelia Rimavskosobotského okresu, na úvod sa chcem poďakovať všetkým našim členom, voličom, sympatizantom alebo len zvedavcom, ktorí nás prišli vo výraznom počte podporiť 15.augusta do Domu kultúry, vypočuť si tradične vynikajúci  prejav nášho predsedu Roberta Fica. Ten v závere predstavil aj kandidátov za náš kraj nominovaných stranou Smer -SD do septembrových parlamentných volieb. Dúfam, že sme okrem  potešenia tela občerstvením potešili  aj vášho  ducha kultúrnym programom.

Bola to, samozrejme, politicky motivovaná predvolebná akcia. V každom kraji prebehnú dve, teda bude ešte jedna v Banskej Bystrici. Som rád a zároveň vďačný, že sme dostali príležitosť, aby sme vôbec prvý zo série týchto mítingov mohli zorganizovať práve v našom meste.

Náš okres bol po novembri 89 ťažko skúšaný.  Bol postavený najmä na poľnohospodárstve a spracovateľskom  potravinovom priemysle, ale aj na ťažkom priemysle (ZŤS) a stavebníctve. Všetky tieto segmenty boli veľmi citlivé na nadchádzajúce zmeny v hospodárstve a ich dôsledky boli pre väčšinu v meste pôsobiacich veľkých firiem fatálne.  Za vyše tridsať rokov vlády pomáhali – niektoré viac, niektoré menej a niektoré takmer vôbec, ale zašlú slávu a prosperitu nám  už nedokázali navrátiť. Niekoľko príležitostí sme si premrhali aj sami (napr. ponuku zriadenia väznice so stovkami dobre platených pracovných miest, zmarili sme predaj ZŤS Volkswagenu…).

Často sme ale nemali možnosť o sebe rozhodovať sami, ale rozhodovali iní. Je normálne, že každý (normálny) vládny politik sa snaží pomôcť najmä svojmu regiónu, kde ho ľudia poznajú a volia. A náš okres v tomto veľmi úspešný nebol. Najčastejšie sme mali parlamentné či vládne zastúpenie zo strany SMK či Most-Híd-u, ale tí svoju pozornosť upriamovali skôr na  zvyšovanie práv národnostnej menšiny, ktorú zastupovali, ale rozhodne nie rastu hospodárstva v našom regióne. Ak sa mýlim a máte pocit, že je tomu inak – ospravedlňujem sa.

Máme reálnu šancu mať ako okres Rimavská Sobota  zastúpenie v parlamente a dúfam, že v strane, ktorá bude súčasťou vládnej koalície. V takom prípade máme zasa šancu (ktorú vnímam ako povinnosť) pomôcť nášmu ťažko skúšanému okresu i mestu.

Strana Smer – SD má ambície nadchádzajúce parlamentné voľby vyhrať a zostaviť aj vládu. Nášmu okresu predsedníctvo strany dalo dôveru a na kandidátnu listinu s číslom 44 nominovalo ako okresného predsedu moju osobu. Nie je to automaticky zvoliteľné miesto, ale dostali sme ako okres šancu. Až nám vy – voliči, ako strane prejavíte dôveru a vyberiete  si kandidátnu listinu č. 16 , tak vás teda prosím o dôveru a podporu aj ja. Zakrúžkujte aj poradové číslo 44 s mojím menom. Máme reálnu šancu mať ako okres Rimavská Sobota  zastúpenie v parlamente a dúfam, že v strane, ktorá bude súčasťou vládnej koalície. V takom prípade máme zasa šancu (ktorú vnímam ako povinnosť) pomôcť nášmu ťažko skúšanému okresu i mestu.

Celý svoj život pracujem u vodárov v Rimavskej Sobote a môj profesijný život vstúpil do poslednej dekády. Nemal som ambície venovať sa politike profesionálne. Dostatočne ma uspokojovala aj regionálna úroveň. Je to istým spôsobom moje hobby. Predsedníctvo strany ma však na kandidátke umiestnilo na také miesto, aké sme (pokiaľ ma pamäť neklame) ešte ako okres nemali. V umiestnenie v prvej päťdesiatke sme ani nedúfali. Preto neprijať túto výzvu by bol nevďak  voči vyše stovke našich členov a tisíckam sympatizantov a voličov, ako aj pohrdnutie voči dôvere, ktorú som dostal od strany. Mám s vašou podporou šancu pomôcť nášmu mestu i okresu. Mnohí ma poznáte osobne,  s mnohými prichádzam do kontaktu pracovne a mnohí ma poznajú z pôsobenia v rimavskosobotskom mestskom zastupiteľstve. Preto verím, že nikoho nemusím presviedčať o vôli a ochote pomôcť nášmu regiónu pri každej príležitosti – či už priamo nášmu regiónu, alebo podporou legislatívy, ktorá bude na prospech väčšiny občanov. Som si vedomý,  že aj keby som bol dokonalý, nikdy všetkým nevyhoviem. Ale snaha mi nikdy nechýbala.

Videl som kandidátky aj iných strán. Našiel som tam niekoľko mien z nášho regiónu. Niektorí majú taktiež šancu. Čím by sme dosiahli vyššie zastúpenie v NR SR, tým určite lepšie pre náš okres. Keďže zrejme nie všetci budú voliť Smer, čo je ŠKODA!  (bol to pokus o vtip), prosím, využite možnosť zakrúžkovať poradové čísla pred ich menami. Prejavte im dôveru. Iba tak je nádej, že sa vás oni aj ja budeme snažiť nesklamať.

 Objednávateľ: Agentúra SMER, s.r.o.,Súmračná 25, 821 02 Bratislava, IČO 35775726.

Zdroj: PR článok, Ivan Hazucha, okresný predseda strany SMER-sociálna demokracia, kandidát  s číslo 44 na kandidátnej listine politickej strany SMER-sociálna demokracia .

Redakcia sa nemusí stotožňovať s obsahom politickej reklamy.