Erika Juhászová a Michal Slovák získali v R. Sobote mandát od voličov ako nezávislí kandidáti

Rimavskosobotskí voliči zvolili za poslancov na konci októbra v komunálnych voľbách dvoch nezávislých kandidátov. Ide o Eriku Juhászovú a Michala Slováka. Tí museli odovzdať aj listinu podpísanú voličmi, ktorí podporovali ich kandidatúru. Obidvaja sú učitelia a majú prepojenie na šport. Juhászová bola úspešnou atlétkou, Slovák je zas spätý s hokejom. Najprv ako hráč, ale neskôr aj ako tréner i čelný funkcionár HKM Rimavská Sobota. Pred štyrmi rokmi sa stala Erika Juhászová poslankyňou mestského zastupiteľstva vo farbách strany Smer – SD. V priebehu volebného obdobia však z nej vystúpila. Mandát od voličov však získala aj v komunálnych voľbách v roku 2010. Naopak, Michal Slovák si premiérovo sadne do poslaneckých lavíc.

Po komunálnych voľbách v roku 2018 nebol medzi zvolenými poslancami v Rimavskej Sobote nikto taký, kto kandidoval ako nezávislý. Buď boli členmi politických strán, alebo ich tie prikryli.

Najmladším poslancom v novom zložení mestského zastupiteľstva bude Zoltán Cziprusz, ktorý má 33 rokov a najstarším osemdesiatročný Štefan Baláž.

Za koho kandidovali zvolení poslanci
Ladislav Rigó ml., Zsolt Főző, Obaidullah Mir, Ferenc Auxt, Viliam Vaš, Attila Halász, Zoltán Cziprusz a Tomáš Sliva kandidovali za koalíciu KDH, OĽaNO, Nova, Kresťanská únia, Zmena zdola, SaS, Za ľudí, Spolu – občianska demokracia, Progresívne Slovensko, Aliancia – Szövetség.

Medzi zvolenými poslancami sú ďalej piati, ktorí kandidovali za OKS (Občianska konzervatívna strana) – Michal Demeter, Štefan Tankó, Radovan Ceglédy, Roman Vaľo a Pavel Zvara.

Ivan Hazucha a Eva Bornayová získali dôveru voličov v drese Smer – SD, dvojica Jozef Tóth a Anna Šimková kandidovala za SMS (Strana moderného Slovenska), Peter Gulik za Sme rodina a Štefan Baláž za Národnú koalíciu/nezávislí kandidáti. Aj v novom volebnom období bude pozostávať rimavskosobotský mestský parlament z 21 zástupcov občanov.

Primátor Jozef Šimko zvolal ustanovujúce zasadnutie mestského zastupiteľstva na pondelok 14. novembra.

Zdroj: vobraze.sk