Čaputová príde v utorok, zavíta aj na úrad práce

Prezidentka Zuzana Čaputová navštívi v rámci regionálneho výjazdu v dňoch 1. a 2. júna viaceré mestá a obce na juhu Banskobystrického kraja. Pre vobraze.sk to uviedol hovorca hlavy štátu Martin Strižinec. „Bude sa zaujímať o sociálno-ekonomickú situáciu v regiónoch Gemer – Malohont a Novohrad. Navštívi Rimavskú Sobotu, Jelšavu a Lučenec,“ priblížil.

V Rimavskej Sobote si v utorok predpoludním prezrie miesto budúcej výstavby priemyselného parku. Ako Strižinec ďalej uviedol, stretne sa s primátorom Jozefom Šimkom, viceprimátorom Ladislavom Rigóm aj generálny riaditeľ SARIO Róbertom Šimončičom.

Neskôr navštívi aj úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, kde sa stretne s jeho vedením a zamestnankyňami. Podľa Strižinca bude mať prezidentka aj neformálne stretnutie s opatrovateľkami z regiónu, ktoré pravidelne cestujú za prácou do zahraničia. Stretnutie má byť v coworkingovom centre Kruháč.

Popoludní si Zuzana Čaputová prezrie Kaštieľ Coburgovcov v Jelšave a prvý deň regionálneho výjazdu ukončí návštevou Slovenských magnezitových závodov. Čaká ju tam prehliadka tepelného, technologického, fyzikálneho a chemického laboratória, riadiaceho centra a rotačných pecí.

V stredu sa prezidentka presunie do Lučenca, kde bude najskôr diskutovať so študentkami a študentami Strednej zdravotníckej školy. V súvislosti s dopadmi pandémie navštívi krízové centrum OZ Za dôstojný život, ktoré dlhodobo pomáha ľuďom v kríze a nepriaznivej životnej situácii a zároveň slúži ako výdajné miesto Potravinovej banky Slovenska. Na záver pracovnej cesty prezidentka podľa Stržinca navštívi poľnohospodársky sociálny podnik v Rovňanoch.

Zdroj: vobraze.sk, prezidentská kancelária