Piaty ročník festivalu Držkobranie na novom mieste a so zaujímavým programom

Tento rok sa opäť môžete tešiť na festival vo varení držiek Držkobranie, ktorý prinesie množstvo zábavy a gurmánskych zážitkov. Konať sa bude 10. augusta, pričom pôjde už o piaty ročník tejto obľúbenej súťaže. Došlo k zmene miesta konania, bude ním Lesík pri Rimavských Zalužanoch.Ako uviedol pre vobraze.sk organizátor Miroslav Melich, bude podujatie tento rok o niečo menšieho charakteru, no napriek tomu na návštevníkov čaká tradične zaujímavý program.

Poukázal na to, že každý, kto má chuť si zasúťažiť, je vítaní. Prihlasovanie je spustené na stránke www.držkobranie.sk. Súťažiaci dostanú v cene štartovného 15 kíl celých plachiet držiek, ktoré si budú musieť umyť, predvariť, nakrájať a uvariť držkovú špecialitu. Súťažiť budú 5-členné družstvá. Variť sa začne o 8:00 h a ukončenie je naplánované na 14:00.

Okrem toho nebude chýbať súťaž o najkreatívnejšie ozdobený stánok. Moderátorom podujatia bude Marek Láska z FIT Family rádia, ktorý po vystúpení skupiny Cico band & Rene Rendy zabaví všetkých na OLDIES DISCO FIT Family rádia. Počas dňa poteší návštevníkov aj ľudová hudba. Pre deti budú pripravené kolotoče, nebudú chýbať remeselné stánky a ďalšie sprievodné aktivity.

„Tento rok sme sa rozhodli, že dáme priestor folklórnym súborom, ktoré prejavia záujem spestriť program nášho podujatia. Ak má teda nejaká folklórna skupina záujem zahrať si, je srdečne vítaná a môže ma kontaktovať pre viac informácií,“ vyjadril sa Melich. Verí, že nová lokalita prinesie festivalu osviežujúci zážitok a priláka nových návštevníkov, keďže Lesík pri Rimavských Zalužanoch je známy svojou krásnou prírodou a vhodným prostredím na takéto podujatie. Vstupné je štyri eurá, deti majú vstup zdarma.

„Nezmeškajte túto jedinečnú príležitosť zúčastniť sa na obľúbenom festivale a zažite deň plný zábavy, dobrého jedla a výbornej hudby,“ uviedol organizátor Miroslav Melich a pokračoval: „Príďte a podporte svojich favoritov v súťaži, zatancujte si na ľudovú hudbu a užite si skvelý deň s rodinou a priateľmi. Zabezpečené budú stánky s občerstvením, takže hladu ani smädu sa nemusíte báť.“

Zdroj: vobraze.sk