Najnovšia STK, EK aj KO v R. Sobote sa chce presadiť najnižšími cenami. Novinkou je kontrola originality

STK a EK Rimavská Sobota

Najnovšia stanica technickej a emisnej kontroly v Rimavskej Sobote sa chce presadiť najnižšími cenami v meste. Má interaktívny objednávací systém a ľudský prístup zamestnancov. Nájdete ich v novopostavenej hale za Tescom, za benzínkou Tanker a skladoch GLS. Novinkou je kontrola originality.

„Ďakujeme našim zákazníkom za doterajšiu prejavenú dôveru. V tomto roku sme rozšírili služby o kontrolu originality (KO),“ priblížil konateľ spoločnosti MT Control Martin Vyskoč. Možná je u nich už aj platba kartou a pracujú aj na vylepšení značenia pri hlavnej ceste. Pohodlne vás k nám budú navigovať aj nové značenia na Cukrovarskej ulici, “ podotkol Vyskoč.

STK MT Control Rimavská Sobota
Nájdete ich na Cukrovarskej ulici v novopostavenej hale za Tescom, za benzínkou Tanker a GLS, či spoločnosti Expresstav.

Otvorené majú pondelok až piatok od 7:00 do 19:00 hod. a v sobotu 7:00-13:00. „Ak bude dosť áut alebo po dohovore s technikom, je možné prísť aj po 13:00 hodine,“ uviedol konateľ spoločnosti.

Kontroly robia vo všetkých kategóriách osobných a nákladných vozidiel, motocyklov aj pracovných strojov. „Vďaka interaktívnemu objednávaciemu systému a zodpovedajúcemu počtu zamestnancov nemusíte strácať veľa času čakaním. Vďaka profesionalite a ľudskému prístupu sa u nás nemusíte počas kontroly cítiť nepríjemne. Príďte sa presvedčiť,“ avizuje Martin Vyskoč. Hala je nová a presťahovali sa sem zo Sobôtky. „Máme tu v Rimavskej Sobote svoju klientelu, priateľov a chceme naďalej pracovať na jej rozširovaní,“ hovorí a dodáva, že s STK majú dlhoročné skúsenosti. Upozorňujú, že dobrý technický stav vozidla má veľký vplyv na bezpečnosť na ceste. Najnovšie vychádzajú vodičom v ústrety aj tým, že v prípade ak nájdu chybu a vedia ju odstrániť na mieste, tak im pomôžu. „Najčastejšie to bývajú vyhorené žiarovky,“ dodáva.

STK a EK Rimavská Sobota
S technickou kontrolou majú dlhoročné skúsenosti

Ako však samotný vodič môže zvýšiť pravdepodobnosť absolvovania technickej kontroly na prvýkrát? V MT Control vodičom jednoznačne odporúčajú povenovať vozidlu pár minút pred tým, ako ho k ním prinesú.

STK a EK Rimavská Sobota
Do novej haly sa presťahovali z bývalej STK na Sobôtke v Rimavskej Sobote

Pri kontrole stačí podľa pracovníkov technickej kontroly využiť svoje zmysly a „sedliacky“ rozum, aby ste zistili, že s autom nie je niečo v poriadku. „Väčšina chýb sa dá rozpoznať aj zrakom, sluchom, alebo pri jazde. Pokiaľ cítite napríklad nepríjemné vibrácie pri riadení, počujete škrípanie bŕzd a podobne, neodkladajte zbytočne riešenie týchto chýb a nechajte si skontrolovať vozidlo odborníkom,“ pripomínajú. Odklad prípadnej opravy sa tak môže neskôr veľmi predražiť.

STK a EK Rimavská Sobota

STK je v prevádzke od 7:00 do 15:30 hod. v každý pracovný deň pondelok až piatok. Ako konateľ spoločnosti avizuje, budú však predlžovať a rozširovať otváraciu dobu aj na sobotu. „Aby sme vyšli čo najviac v ústrety aj našim klientom, ktorí vedia prísť až po práci. Zo skúseností sa nám to osvedčilo,“ dodáva Vyskoč.

STK a EK Rimavská Sobota

Medzi najčastejšie odporúčania pred samotnou kontrolou patrí prekontrolovanie povinnej výbavy vozidla či kompletnej autolekárničky (motolekárničky). Tu je dôležité, aby nebola po dobe expirácie. Jednoducho s pomocou kamaráta sa dá skontrolovať aj vonkajšie osvetlenie vozidla – ide o obrysové, stretávacie, diaľkové, svetlá do hmly, smerové a spätné svetlá. Medzi najčastejšie chyby zistené pri tecnických kontrolách patria nerovnosti na brzdách, vôľa na prednej náprave a riadení či stav pneumatík, kde je predpísaná hĺbka dezénu minimálne 1,6 mm. Pozor treba dávať aj na prasknuté predné sklo. Cennou informáciou, na ktorú treba myslieť sú tieniace fólie na prednom skle a predných bočných sklách.
Viac sa dozviete na ich internetovej stránke.

MT Control STK a EK
STK a EK nájdete v novopostavenej hale za Tescom, za benzinkou Tanker a skladoch GLS

Adresa:
Stanica technickej a emisnej kontroly
MT Control, s.r.o.
Cukrovarská 5890
979 01 Rimavská Sobota

Kontakt: 0905 865 375

Zdroj: PR správa