Ovčiar Dianiška z Tisovca sa stal NAJ agromanažérom roka

Tisovčan Peter Dianiška s dcérou Romanou po odovzdaní ocenenia NAJ agromanažár roka v Oponiciach

Ovčiar Peter Dianiška z Tisovca sa stal NAJ agromanažérom roka. Spomedzi nominovanej súťažnej desiatky agromanažérov pre rok 2023 získal najviac hlasov. Ocenili ho včera v Oponiciach v Topoľčianskom okrese. Konateľ rodinnej spoločnosti Agrofarma Dianiška ju zakladal spolu so svojím bratom Miroslavom, s ktorým všetko vybudovali popri zamestnaní. Výrobky produkujú už 25 rokov. Chovu oviec, ktorý je ich obživou, náplňou či vášňou sa však rodina venuje treťou generáciou. Spája ich gazdovské puto a pôsobia v čistej prírode na okraji národného parku Muránska planina.

Na oceňovaní bol Dianiška so svojou dcérou Romanou. Pri vyhlásení výsledkov zostal zaskočený. „Bolo to prekvapenie, nevedel som, čo sa robí, lebo som s tým nepočítal,“ podelil sa pre vobraze.sk o prvé pocity Peter Dianiška, ktorý bol na vyhodnotenie pozvaný spolu so všetkými finalistami súťaže. „Vystúpili sme všetci, bolo vyhodnotenie, dali nám darčeky a išli sme si sadnúť. Potom povedali moje meno, zaskočilo ma to, nebol som na to pripravený,“ hovorí šesťdesiatnik Dianiška, ktorý ocenenie berie ako zásluhu celej rodiny, ako aj tých, čo im posielali hlasy.

„Ďakujem všetkým, ktorí našej rodinnej firme dali hlasy. Hlavne rodine, ktorá nás podržala, veľa vecí prepáčila. Máme mladých nástupcov, všetko robím pre nich. Keby som vedel, že mladí v rodine nemajú záujem, tak to nerobím v takom rozsahu. To ma teší veľmi. Budem sa snažiť, čo budem vládať,“ reagoval na vyhlásení výsledkov.
Spomenul, že hlasujúcim sa bude snažiť odvďačovať kvalitnými a dobrými výrobkami, ktorými sa prezentujú. „Myslím, že sú to poctivé výrobky,“ povedal Dianiška. Ocenenie prevzal od zástupcov redakcie mesačníka AGROMAGAZÍN. Súčasťou ocenenia bol diplom, farmárske balíčky či finančná odmena.

K zmenám v ovčiarskej spoločnosti podľa neho nedôjde. Spomenul, že sa tešia širokej podpore, no o ovečky sa treba stále pravidelne starať, kým sa dopracujú ku kvalitným výrobkom. Chov ovečiek Dianiška vníma veľmi citlivo a dopraje im čo najlepšiu pašu na lúke plnej horských bylín a kvetov. Pochopil, že sa mu odmenia kvalitným mliekom, z ktorého vyrába výnimočne chutné produkty, syry, bryndzu, žinčicu. Ovčie výrobky oceňujú na tých najvyšších miestach, vlani a tento rok získali ich produkty Značku kvality z ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka, ktorá svedčí o kvalite a pôvode našich výrobkov, taktiež spoločnosť je nositeľom značky Gemer – Malohont.

Zdroj: vobraze.sk, foto: agrobiznis.sk

Ovčiar Dianiška z Tisovca sa dostal medzi finalistov súťaže NAJ agromanažér 2023 Pokračuje v dlhoročnej rodinnej tradícii