Gemerská mliekareň by napriek komplikáciám nemala končiť. V R. Sobote prichádzajú s rozšírením výroby

Gemerskú mliekáreň v Rimavskej Sobote dobehli finančné problémy. Mliekárenská spoločnosť z Rožňavy navrhuje poslať spoločnosť Gemermilk rs do konkurzu. Dôvodom sú financie. Mliekárenská spoločnosť má v R. Sobote približne 70-ročnú tradíciu.

Ako pre vobraze.sk priblížila prevádzková riaditeľka Nikita Řeháková zo spoločnosti Gemermilk rs, sú si vedomí komplikácií, ktoré nastali s firmou AT Dunaj, ale bohužiaľ, predchádzali tomu v minulosti nevyrovnané záväzky voči tejto firme, kedy ešte nebol vo vedení terajší majiteľ. „Každopádne sme urobili kroky a všetky záväzky voči firme AT Dunaj boli uhradené a my tak môžeme pokračovať v pláne, ktorý na tento rok chystáme,“ povedala Nikita Řeháková.

Spoločnsoť Gemermilk rs je známa hlavne výrobou masla, tvarohu či sušeného mlieka a smotany. Čo sa týká ich zámeru na tento rok Řeháková uviedla, že ide predovšetkým o investíciu do rozšírenia linky na výrobu produktu, ktorý sa na Slovensku doteraz nevyrába a je iba dovážaný zo zahraničia.

„Veríme, že s našim novým prístupom a plánovanými investíciami prispejeme k ďalšiemu rastu a stabilite Gemerských mliekární a tešíme sa na ďalšie úspechy, ktorých spoločne dosiahneme,“ priblížila.

Gemerská mliekáreň má od júna minulého roka nového majiteľa. „Podľa verejne dostupných informácií sa dá zistiť, že firma Gemermilk rs nevykazuje žiadne známky úpadku a čo sa týka hospodárského výsledku, tak sa samotnej firme velmi darí. Za posledný rok sa nám podarilo exportovať do zahraničia veľké množstvo produktov, podpísať zmluvy s veľkými odberateľmi a rozšíriť naše portfólio i do dalších obchodov na Slovensku, za čo sme velmi radi. Presne s takuto víziou bola firma odkúpená,“ ubezpečila Řeháková. Poznamenala, že ľudia by si mali uvedomiť a vypočuť si obidve strany a nerobiť unáhlené závery iba z verejne dostupných informácí, ktoré niektoré média publikujú. Ďalej sa k celej tejto veci nebudem vyjadrovať, lebo bude z našej strany ďalej riešená,“ uzavrela Řeháková.

Zdroj: vobraze.sk