Volejbalistky Hnúšte si vybojovali na majstrovstvách Slovenska mladších žiačok bronzové medaily

Volejbalistky Iskry Hnúšťa dosiahli veľký úspech. Na majstrovstvách Slovenska mladších žiačok získali bronzové medaily. Presadili sa medzi slovenskou špičkou. Zverenkyne trénerky Adriány Polákovej zdolali v dnešnom zápase o tretie miesto hráčky MVK Snina 3:1. Úvodný set si ukoristili východniarky, ale ďalší priebeh duelu zvládli lepšie Hnúšťanky. Ich cesta za medailami bola náročná, ale svoje ťaženie doviedli do zdarného konca. Dejiskom M – SR bol zimný štadión v Žiari nad Hronom.

Iskra v nedeľňajšom semifinále jednoznačne prehrala so Žiarčankami 0:3. Tie si vybojovali suverénnym spôsobom titul. Vo finále žiarske hráčky zdolali Spišskú Novú Ves 3:0. Žiar nestratil na domácom šampionáte ani set. Snina skončila v základnej B – skupine druhá, pričom trikrát zvíťazila a raz prehrala (osem bodov). V semifinále potom podľahla Spišiačkam 0:3.

Na majstrovstvách Slovenska sa predstavilo desať tímov. Iskra obsadila vo svojej základnej A – skupine druhé miesto. Tri zápasy vyhrala, jeden prehrala, nazbierala sedem bodov. Hnúšťanky v úvodnom vystúpení podľahli hráčkam Spišskej Novej Vsi 1:3. V druhom zápase zdolali VK Studienka 3:2 (tajbrejk 15:12), v treťom pokorili VK Podlužianka Levice 3:0 a vo štvrtom 1.VK Púchov 3:2 (15:13). Prvé miesto obsadili v tejto skupine Spišiačky, ktoré vyhrali všetky štyri duely (12 bodov).

Hnúšťanské hráčky si v Žiari zároveň prebrali strieborné medaily za ich umiestnenie v oblasti Stred. Na majstrovstvá Slovenska sa z nej prebojovali tri najlepšie kolektívy.

Hnúšťanky so striebornými medailami za druhé miesto v oblasti Stred

Iskra Hnúšťa hrala na národnom šampionáte po desiatich rokoch. V roku 2014 zápolili medzi špičkou na Slovensku juniorky i kadetky.

Káder mladších žiačok VK Iskra Hnúšťa tvorili: Alexandra Kasáčová, Nela Hrušková, Dominika Hrivnáková, Kayla Zboinská, Emma Fačková, Viktória Bartová, Natália Daňková, Lenka Borisová, Sofia Laura Parobeková, Miriam Kureková, Sofia Grlačková a Daniela Bónová. Dve hráčky Hrivnáková a Daňková sú z Rimavskej Soboty.

Najskúsenejšie hráčky tímu mladších žiačok Iskry Hnúšťa Nela Hrušková (vľavo) a Dominika Hrivnáková

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív v obraze.sk a album A. Polákovej