Soboťan Tamáši si zahral na Nemeckom pohári do sýtosti

Hokejista Alex Tamáši rozšíril svoj počet štartov v reprezentácii o tri. Dvadsaťštyriročný Soboťan sa predstavil v národnom tíme minulý týždeň na Nemeckom pohári. Súpermi zverencov trénera Craiga Ramsayho boli v Krefelde postupne Rakúšania, Dáni a Nemci. „Myslím si, že som odohral celkom dobrý turnaj až na tie zahodené šance, z ktorých som mohol dať góly,“ povedal pre vobraze.sk Alex Tamáši. Predovšetkým v prvých dvoch dueloch mal gólové príležitosti, ale nevyužil ich. „V poslednej dobe sa strelecky trochu trápim. Dúfam, že to čoskoro prelomím,“ podotkol center HC ‘05 Banská Bystrica. Ako dodal, mrzelo ho, že sa mu nepodarilo na podujatí skórovať, no hlavu určite nevešia. Zaznamenal jednu asistenciu. „Turnaj je už za mnou. Musím sa sústrediť na ďalšie zápasy v extralige, v ktorých to môžem zmeniť a skórovať,“ uviedol Tamáši.

V seniorskej reprezentácii má na konte dva góly. Jeden strelil v prípravnom zápase Česku a druhý na svetovom šampionáte do talianskej svätyne.

Na Nemeckom pohári dostal veľký priestor na ľade. „Ani zďaleka som to neočakával, ale bol som rád, že si môžem schuti zahrať,“ zdôraznil. Nastupoval v prvej útočnej formácii. Hral v presilovkách i v oslabeniach. „Zahral som si do sýtosti. V treťom zápase som už cítil v nohách, že je toho celkom dosť,“ skonštatoval.

Slováci obsadili na turnaji s dvomi bodmi posledné štvrté miesto. S Rakúskom prehrali 2:3 po predĺžení, Dánsku podľahli 3:4 po predĺžení a s Nemeckom prehrali 0:3. „Nebral by som to nejako tragicky. Hokej sa síce hrá na góly, ale myslím si, že sme ukázali, čo v nás je. Nevzdali sme sa za žiadneho stavu. Dovolím si povedať, že sme väčšinou boli my tým dominantným tímom na ľade. Vytvorili sme si veľmi veľa šancí. Keby sme ich využili, určite by sme boli úspešní,“ vyjadril sa Tamáši.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album A. Tamášiho