Rimavskosobotský zápasník cestuje obhajovať európsky titul

Patrí medzi slovenské medailové nádeje. Voľnoštýliar Akhsarbek Gulaev (Lokomotíva Rimavská Sobota) sa predstaví na majstrovstvách Európy v zápasení. Tie sa uskutočnia na budúci týždeň v Budapešti. Vlani získal Gulaev vo Varšave titul majstra Európy vo váhe do 79 kg. Na aprílovom kontinentálnom šampionáte vyhral v poľskej metropole štyri duely. Na jesenných majstrovstvách sveta však nepotvrdil pozíciu jednotky vo svetovom rebríčku a v Osle pohorel. Stroskotal už na prvom súperovi.

„Akhsarbek Gulaev sa na ME pripravoval v Rusku a záverečnú fázu prípravy absolvoval v Snine. Jeho forma vyzerá veľmi dobre. Dúfam, že aj po psychickej stránke to tak je. Uvidíme, na čo to bude stačiť, či to bude obhajoba titulu, alebo medailové umiestnenie, alebo sa vrátime s plačom. Som však určite optimisticky naladený. Znovu bude súťažiť v hmotnosti do 79 kg,“ povedal pre vobraze.sk predseda ZO Lokomotíva Rimavská Sobota Jozef Radnóti, člen Výkonného výboru Slovenského zápasníckeho zväzu. V hlavnom meste Maďarska bude vedúcim slovenskej výpravy, rovnakú pozíciu zastával pred rokom aj vo Varšave. „Tvrdím, že medaila by bola krásna. Vždy je ťažšie obhájiť titul, než ho získať prvýkrát. Gulaev myslí len na zlato,“ dodal.

Akhsarbek Gulaev má v zbierke cenné kovy z rôznych vrcholných podujatí. Vlaňajší európsky titul považuje podľa Radnótiho za svoj najväčší úspech, pretože ho dosiahol v seniorskej kategórii. „Predchádzajúce medaily získal v mládežníckych kategóriách,“ poznamenal.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Jozefa Radnótiho