Športovkyňa z Kraskova debutovala na mládežníckych majstrovstvách sveta v kickboxe

Kickboxerka Ema Kocúrová (Kick-box Leon Hnúšťa) mala premiéru na mládežníckych majstrovstvách sveta. V Budapešti zasiahla do bojov medzi juniorkami v štýloch lightkontakt a kicklight. V obidvoch absolvovala mladá reprezentantka z Kraskova jeden duel a súperky jej vystavili stopku. Šestnásťročná gymnazistka sa predstavila vo váhe do 55 kg. „Majstrovstvá sveta mi ukázali, že potrebujem ešte viac trénovať. Získala som nové skúsenosti, ale tiež poznatky o rôznych spôsoboch boja. Ohúrila ma veľkosť tohto podujatia. Bolo to niečo iné, ako sú turnaje, na ktorých som doteraz súťažila, aj keď som už zápolila na podujatiach Svetového i Európskeho pohára,“ povedala pre vobraze.sk Ema Kocúrová. „Trochu som sa cítila na svetovom šampionáte stratená, zúčastnilo sa na ňom veľa pretekárov z rôznych krajín, vládol tam zhon. Konkurencia bola silná, uspieť bolo veľmi ťažké,“ dodala.

Váži si, že mala možnosť štartovať na majstrovstvách sveta. Tie sa v maďarskej metropole uskutočnili v závere augusta. „Šampionát mi otvoril oči z toho pohľadu, ako vyzerá kickbox na takejto vrcholnej úrovni. Určite nie som znechutená. Už sa pripravujem na ďalšiu súťaž, ktorú budem mať na Slovensku. Chcela by som si zopakovať účasť na vrcholnom podujatí a teraz už viem, ako sa naň lepšie pripraviť,“ uviedla Kocúrová, študentka Evanjelického gymnázia v Tisovci.

V štýle kicklight ju zastavila prvá súperka, ktorou bola Scaranová z Talianska. „Bol to dobrý a dynamický zápas, obidve sme sa prezentovali útočným spôsobom boja. Nešetrili sme sa. Tiekla mi po súboji krv z nosa, chránič zubov som mala od krvi. Užila som si ten duel. Súperka Manuela Scaranová bola vyššia, o dva roky staršia a skúsenejšia. Prehrala som na body. Talianka bola lepšia, mala dlhšie nohy, nevedela som k nej poriadne dostať. Keď sa mi to podarilo, dokázala som ju rukami zasiahnuť,“ priblížila duel Ema.

Kocúrovú vyradila z ďalších bojov v lightkontakte Zawalská z Poľska. „Prehrala som na body v úvodnom zápase. V mojom podaní nebol dobrý. Myslím si, že som cez túto súperku mohla prejsť, ale pokazila som to. V druhom z troch kôl Poľka Zawalská prešla cez môj kryt a silno ma kopla do rebra. Spadla som na zem a bola som počítaná. Pokračovala som však potom ďalej v dueli. Víťazstvo súperky bolo zaslúžené,“ uviedla Ema Kocúrová, ktorá navštevuje ZUŠ v Hnúšti, chodí na výtvarný odbor a zároveň sa tam učí hrať na gitare.

Hnúšťanská kickboxerka Kocúrová pocestuje na majstrovstvá sveta. Do bojov zasiahne v juniorskej kategórii

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Kocúrovej