Megelová získala titul. Džudisti Mladosť Relax R. Sobota doniesli z M – SR päť strieborných a tri bronzové medaily

Lea Megelová má zlato

Džudistka TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Lea Megelová sa stala majsterkou Slovenska v kategórii mladších žiačok. Zlato si vybojovala vo váhe do 40 kg. Majstrovstvá Slovenska mladších i starších žiakov a žiačok sa konali v sobotu v Leviciach. Zástupcovia rimavskosobotskej Mladosti na nich ďalej získali päť strieborných a tri bronzové medaily.

„Dobrú formu predviedla Lea Megelová a zároveň ukázala aj morálno – vôľové vlastnosti, keď schudla do váhovej kategórie do 40 kg, doteraz súťažila v hmotnosti do 44 kg, čo kvitujem. S prehľadom zvíťazila vo svojej kategórii,“ povedal pre vobraze.sk tréner TJ Mladosť Relax R. Sobota Richard Útis.

Druhé miesto obsadili mladšia žiačka Miroslava Benčíková (do 63 kg), mladší žiaci Igor Lipták (do 34 kg) a Adam Mišove (do 73 kg), na striebornej pozícii sa ďalej medzi staršími žiačkami umiestnila Olívia Martinková (do 52 kg) a v kategórii starších žiakov Daniel Jakab (nad 81 kg). Dvojica Ján Škrváň, Dávid Csernok (obaja starší žiaci – do 60 kg) a staršia žiačka Sabína Zvarová (do 57 kg) sa umiestnili zhodne na tretej priečke.

„Mirka Benčíková dosahuje na turnajoch dobré výsledky, získava na nich medaily. Ukázala na M – SR, že je šikovná a má talent. Zdolala tri súperky a s jednou prehrala. Mierne ma prekvapila Olívia Martinková. Tá v ťažkom prvom zápase porazila majsterku Slovenska z minulého roka. Hodila ju na ippon. Vyhrala potom aj ďalší zápas a vo finále nestačila na súperku. Začína častejšie trénovať, viac šliapať a odzrkadlilo sa to aj na majstrovstvách Slovenska. Adam Mišove skončil takisto druhý,“ priblížil kouč Richard Útis. Ako dodal, Igor Lipták vyhral tri zápasy na ippon a postúpil do finále. „Prehral v ňom po nešťastnej chybe. Daniel Jakab vyhral jeden zápas a rovnako jeden prehral, tam boli len traja pretekári. Poctivo trénuje, jeho forma rastie.“

Podľa vyjadrenia rimavskosobotského trénera predviedli dobré výkony tiež Ján Škrváň a Dávid Csernok. „Obidvaja vyhrali po dva zápasy, v semifinále prehrali, ale v súbojoch o tretie miesto zabojovali a boli v nich úspešní. Mierne prekvapila Sabínka Zvarová, ktorá obsadila tretie miesto. Na turnajoch sa jej nedarilo, ale teraz zabojovala a bol z toho bronz,“ doplnil.

Deväť medailí z republikového šampionátu považuje Richard Útis za „pekný výsledok“. „S počtom medailí môžeme vyjadriť spokojnosť, ale mohli sme mať o dva tituly viac. Keď mám pravdu povedať, tak som čakal tituly od Mirky Benčíkovej i Adama Mišove. Bohužiaľ, ich prvé zápasy boli dosť nesústredené. Potom už s prehľadom zdolali súperov. Ale zase netreba mať veľké oči a myslím si, že môžeme byť spokojní aj s tým, čo sme dosiahli na týchto majstrovstvách Slovenska,“ skonštatoval.

Zdroj: vobraze.sk, foto: TJ Mladosť Relax R.Sobota