Kelemen i Ďuriš oslavujú zlaté medaily

Titul si v hokejovej Tipos extralige vybojovali hráči HKM Zvolen. Medzi opory majstrovského kolektívu patril Lučenčan Miloš Kelemen. Dvadsaťjedenročný krídelník vynikal svojou produktivitou (25 gólov a 19 asistencií), z tohto pohľadu má za sebou najlepšiu sezónu.

Zvolenské farby hájil tiež dvadsaťročný Dalibor Ďuriš z Rimavských Zalužian, ktorý kariéru začínal v Rimavskej Sobote. V základnej časti hrával, v play – off však už prakticky nezasiahol do hry. Maximálne mu pripadla pozícia trinásteho útočníka, pripraveného zasiahnuť do diania na striedačke. Pre Ďuriša to bol premiérový ročník v seniorskej kategórii a pripomínať mu ho bude zlatá medaila.

Miloš Kelemen nastupoval s číslom dvanásť na drese a Dalibor Ďuriš s trinástkou. Kelemen hral na dvoch majstrovstvách sveta do 20 rokov. V Slovane Bratislave si krátko vyskúšal aj KHL (na civilnej fotke). Ďuriš je bývalým mládežníckym reprezentantom, ale na vrcholnom podujatí neúčinkoval. Dve sezóny pôsobil v Mountfield HK Hradec Králové. Zvolenčania zdolali vo finálovej sérii Popradčanov 4:1 na zápasy. Tím spod Pustého hradu ovládol aj základnú časť súťaže. V play- off najskôr prešiel cez Nové Zámky a v semifinále pokoril bratislavský Slovan.

Foto: archív D. Ďuriša a FB M. Kelemena