Iskra Hnúšťa mala trojnásobné zastúpenie na zraze nádejných reprezentantiek. Hrivnáková túži hrať v extralige žien

Zľava: Nela Hrušková, Dominika Hrivnáková a Kayla Zboinská. S trénerkou Adriánou Polákovou

Volejbalistka Dominika Hrivnáková bola jednou z troch hráčok VK Iskra Hnúšťa, ktoré sa predstavili na zraze adeptiek na reprezentačný dres v Poprade. Toto sústredenie prebiehalo počas troch júnových dní pod taktovkou reprezentačného trénera Lukáša Lanču a jeho asistentky Niny Babjakovej. Zúčastnili sa na ňom tiež Nela Hrušková a Kayla Zboinská, ktorá sa na tento výber (roč. narodenia 2010 a mladšie) dostala z pozície náhradníčky. Z reprezentačných zrazov sa sformuje národný tím do 16 rokov. „Potešila ma pozvánka na tento zraz. Bol náročný, ale dalo sa to zvládnuť. Venovali sme sa rôznym herným cvičeniam. Bolo tam dobre. Zatiaľ nejaký výstup z toho v podobe hodnotenia nemáme. Bola by som rada, keby som úspešne prešla týmto výberom,“ povedala pre vobraze.sk štrnásťročná Dominika Hrivnáková z Rimavskej Soboty.

Uvedomuje si, že potrebuje naďalej napredovať. „Volejbal mám veľmi rada. Chcela by som sa naďalej zlepšovať. Bola by som veľmi rada, keby som si mohla v budúcnosti obliecť reprezentačný dres. Tréneri nám vraveli, že sa už máme nastaviť na reprezentačné životy. Máme ďalej bojovať a nedávať hlavu dole, ak v najbližšom čase nedostaneme pozvánku do reprezentácie.“

Na začiatku letných prázdnin absolvovala volejbalový kemp v Leviciach. „V priebehu týždňa som sa na ňom naučila dosť veľa nových vecí. Okrem mňa a Nely Hruškovej bola účastníčkou tohto kempu aj hnúšťanská hráčka Lucia Brndiarová,“ poznamenala Dominika, ktorá je použiteľná na viacerých pozíciách v zostave. „Najlepšie sa mi hrá na poste blokárky,“ doplnila 176 cm vysoká hráčka.



Na uplynulú sezónu veru nezabudne. „Bola výborná,“ skonštatovala Hrivnáková. Prvýkrát si zahrala na majstrovstvách Slovenska. Prispela k tomu, že na republikovom šampionáte mladších žiačok v Žiari nad Hronom získali volejbalistky Iskry Hnúšťa bronzové medaily. „Hrať na M – SR predstavovalo pre mňa veľký zážitok. Myslím si, že sa mi herne vydarili. Tá bronzová medaila je niečo skvelé,“ povedala Dominika Hrivnáková, jedna z opôr kolektívu mladších žiačok.

Zároveň nastupovala za kadetky Hnúšte, ktoré triumfovali v druhej triede a postúpili do prvej, medzi najlepšie družstvá v oblasti Stred. Naďalej pritom živí svoj reprezentačný sen. „To, že musím dochádzať do Hnúšte, mi nevadí. Vozia ma tam rodičia či doterajší asistent trénerky. Medzi spoluhráčkami sa cítim veľmi dobre,“ uviedla talentovaná Dominika.

S volejbalom začínala vo VK Slovan R. Sobota. „Bola som vtedy prváčkou na základnej škole. Za Slovan som hrávala štvorkový volejbal. Mala som potom od tohto športu prestávku. Keď som to neskôr išla vyskúšať do Iskry Hnúšťa, zapáčilo sa mi tam a v hnúšťanskom klube pôsobím doteraz. Chodila som však napríklad aj na tenis, plávanie či bedminton, absolvovala som cyklistické preteky v rámci Detskej tour Petra Sagana.“
Je žiačkou Gymnázia Ivana Kraska v R. Sobote. „Uvažujem aj nad športovou školou. Túžim si zahrať v budúcnosti extraligu žien,“ uviedla Dominika Hrivnáková.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Hrivnákovej a Peter Fačka