Hnúšťanská kickboxerka Kocúrová pocestuje na majstrovstvá sveta. Do bojov zasiahne v juniorskej kategórii

Hnúšťanská kickboxerka Ema Kocúrová a jej tréner Jozef Vranec

Kickboxerka Ema Kocúrová (Kick-box Leon Hnúšťa) sa predstaví na mládežníckych majstrovstvách sveta. Tie sa uskutočnia v závere augusta v Budapešti. Šestnásťročná športovkyňa z Kraskova si odbije premiéru na vrcholnom podujatí. Do bojov zasiahne medzi juniorkami v štýloch lightkontakt a kicklight (do 55 kg). „To, že som sa dostala do nominácie na svetový šampionát, považujem za veľkú vec. Reprezentovať Slovensko na takomto vrcholnom podujatí je pre mňa veľká česť. Bude to pre mňa nová skúsenosť. Netajím, že ma to dosť prekvapilo, lebo som nečakala, že budem figurovať v nominácii,“ povedala pre vobraze.sk Ema Kocúrová. „Keď som sa dozvedela, že pôjdem na majstrovstvá sveta, bola som rada, ale zároveň som sa v prvom momente aj dosť zľakla. Predsa len je to väčšia i významnejšia súťaž, než na akých som sa doteraz predstavila. Už som s tým však v pohode,“ dodala.

V tréningovom procese sa snaží zlepšovať. V tomto roku sa predstavila na dvoch medzinárodných turnajoch. „Pred svetovým šampionátom trénujem viac než zvyčajne. Pripravujem sa v hnúšťanskom klube a mám za sebou aj týždňové reprezentačné sústredenie v Moštenici i zraz v Banskej Bystrici. Cítim sa byť v dobrej forme. Nejaké skúsenosti z medzinárodného fóra mám, ale v porovnaní s ostatnými je ich málo. Štartovala som v tomto roku na turnaji Európskeho pohára v Záhrebe i na podujatí Svetového pohára v Budapešti,“ uviedla študentka Evanjelického gymnázia v Tisovci. Kocúrová doplnila, že by chcela na svetovom šampionáte v maďarskej metropole vyhrať čo najviac zápasov.

V minulosti hrávala volejbal. „Priateľ mojej sestrenice robil kickbox, vyzeralo to dobre a chcela som si toto bojové umenie vyskúšať. Od začiatku sa mi zapáčilo. Kickboxu sa venujem dva roky, všetci sú z toho prekvapení, lebo by to o mne nepovedali. Priťahuje ma na ňom ten adrenalín. Snažím sa v zápasoch rovnomerne využívať ruky i nohy. Pri kickboxe sa mi vyčistí myseľ. Z majstrovstiev Slovenska mám dve zlaté a jednu bronzovú medailu. Dôležitá je v tomto športe disciplína, týka sa to napríklad tréningového procesu, ale aj udržiavania si váhy,“ ozrejmila Ema.

Nielen šport je však jej záľubou. Navštevuje Základnú umeleckú školu v Hnúšti. „Chodím už niekoľko rokov na výtvarný odbor, rada kreslím a rok hrám aj na gitare. Občas je značne komplikované zladiť šport, školu a obidva tieto odbory v ZUŠ-ke, ale dá sa to zvládnuť,“ vyjadrila sa Ema Kocúrová.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album E. Kocúrovej