Bari skóroval druhýkrát vo Fortuna lige + video

Krisztián Bari strelil druhý gól vo Fortuna lige. Dvadsaťdvaročný Fiľakovčan prispel k domácej výhre MŠK Žilina nad MFK Dukla Banská Bystrica 6:4. Brankára Banskobystričanov Matúša Hrušku prekonal v 74. minúte po veľmi peknej individuálnej akcii a zabezpečil Žiline priebežne vedenie 4:3. Prekabátil dvoch obrancov a následne nedal šancu gólmanovi. „Videl som priestor za obranou a nabehol som tam. Potom už bol pri mne protihráč, tak som chcel čo najskôr preniknúť do šestnástky, čo sa mi aj podarilo, urobil som kľučku na obrancu a dostal som sa pred bránu. Na tréningoch sa venujeme týmto situáciám, aby som robil nábehy za obranu a potom to už vyšlo podľa mojich predstáv,“ opísal pre vobraze.sk Krisztián Bari svoj presný zásah. Ten zaznamenal uplynulý piatok v druhom kole nadstavbovej skupiny o titul. „Bol som veľmi rád, že som dal gól. Mám z neho len dobré pocity a do ďalších zápasov som získal väčšie sebavedomie,“ zdôraznil syn trénera MŠK Rimavská Sobota Eugena Bariho.

Krisztián zažil prvýkrát v seniorskej kategórii, že v zápase padlo až desať gólov. „Nemyslel som si, že ten môj bude víťazný, lebo sa hralo hore – dole a do konca stretnutia ešte bolo zhruba dvadsať minút,“ reagoval Bari. Priznal, že si gól, ktorého bol autorom, pozrel veľakrát. „Veľa ľudí mi ho aj poslalo,“ poznamenal bývalý mládežnícky reprezentant. Dúfa, že sa strelecky presadí aj v ďalších zápasoch.

Gól Krisztiána Bariho si môžete pozrieť od 6:55 min

„Na poste ľavého obrancu som si už zvykol a cítim sa tam výborne,“ skonštatoval žilinský hráč. Má dôveru trénera Jaroslava Hyneka. Premiérovo rozvlnil sieť v najvyššej súťaži v osemnástom kole, skóroval na trávniku Michaloviec. Stredoslováci tam prehrali 2:3. Žilinčania figurujú aktuálne v tabuľke na štvrtej priečke.

Krisztián Bari začínal kariéru v FTC Fiľakovo, odkiaľ zamieril do DAC 1904 Dunajská Streda, kde strávil päť rokov. V MŠK Žilina pôsobí od leta 2020. Najskôr však hrával v jeho druholigovej rezerve. Vo Fortuna lige debutoval v závere minulej sezóny.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album K. Bariho, FB MŠK Žilina, video: MŠK Žilina, VOYO

„Realizované s finančnou podporou Fondu na podporu kultúry národnostných menšín“