Tradičný jarmok v R. Sobote sa blíži. Vystúpi ľudová hudba Basawell a zaznejú hity Elánu

V Rimavskej Sobote pripravujú tradičný Gemersko-malohontský jarmok. Konať sa bude 27. a 28. septembra v centre mesta. Spojený bude s výstavou ovocia, zeleniny a ovocných rastlín či zvierat. Tá bude tentokrát kvôli prebiehajúcej rekonštrukcii Domu kultúry v priestoroch nádvoria Čierneho orla.

V piatok dopoludnia má byť vyhodnotená aj súťaž o najkrajší balkón, predzáhradku. Ako pre vobraze.sk ďalej uviedol prednosta mestského úradu Štefan Szántó, program popoludní bude prebiehať na Hlavnom námestí a bude pre verejnosť zadarmo, ako aj po minulé roky.

Na poludnie má vystúpiť hudobná skupina Južný wietor, potom bude nasledovať hudobná dielňa Soboťanky Mariky Pákóovej. Odprezentujú sa aj Čisté duše i deti z CVČ Relax. Chýbať nebude ani domáce zoskupenie Bluetrend. Ďalej vystúpi Folklórna skupina Lieščina a po nich na pódiu má prísť hudobný interpret z Maďarska – Fresh.

Ľudová hudba Basawell spája ľudovú hudbu s popovými prvkami

Od 19.00 hodiny sa na Hlavnom námestí o zábavu postará zoskupenie Basawell, ktoré spája ľudovú hudbu s popovými prvkami. Ich predstavenia bývajú obohatené netradičnými úpravami a nenechajú sedieť žiadne publikum. V repertoári sa nachádzajú aj piesne modernejšieho charakteru od slovensko – českých interprétov až po svetové hity. Piatkový program zakončí hudobná skupiná Elán tribute.

V sobotu dopoludnia deti poteší hudobný projekt Bublinka a potom zahrá aj domáce zoskupenie Tanečného orchestra Rimavská Sobota – TORS.

Zdroj: vobraze.sk, MsÚ Rimavská Sobota