Na MDD chystajú v Hnúšti originálny program. Dni mesta budú v inom termíne

Tohtoročné oslavy Medzinárodného dňa detí v Hnúšti budú mať originálny program. Rodičov a ich deti pozývajú na 1. júna popoludní ku knižnici prof. Štefana Pasiara. Vydať sa budú môcť na cestu zakliatym rozprávkovým kráľovstvom alebo na pátraciu misiu s krycím názvom „Hnúšťa moje mesto“. „Pripravená je bezkontaktna trasa pre menšie deti v sprievode rodičov, ako aj pre deti od 9 do 12 rokov. Registrácia a štart bude prebiehať pri knižnici v čase od 14:30 do 16:45 hod,“ uviedla pre vobraze.sk riaditeľka Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti Diana Vojenčiaková. Ako dodáva, podujatie sa uskutoční v súlade s opatreniami Covid 19 a v prípade nepriaznivého počasia bude vyhlásený náhradný termín.

MsKS pripravuje DMM v spolupráci s knižnicou prof. Štefana Pasiara, CVČ v spolupráci so SOŠ a Senior klubom.

V Hnúšti si najbližšie dni, 4. júna, pripomenú okrúhle výročie podpísania Memoranda národa slovenského. „MsKS v Hnúšti a oddelenie kultúry v Tisovci srdečne pozývajú na oslavu 160.výročia podpísania Memoranda národa slovenského, zvlášť rodáka z Hnúšte J.Francisciho, ktorý sa narodil 1.júna 1822 a každoročne sa na jeho počesť konajú oslavy dní mesta Hnúšťa a rodáka z Tisovca Š.M.Daxnera,“ avizuje Vojenčiaková. Program týchto osláv čaká na ďalší deň, 7. júna, aj Tisovčanov.
Pri pamätníku Janka Fracisciho v týchto termínoch počas programu vystúpia folkloristi s fujarou a viacerí speváci.

Dni mesta Hnúšťa, ktoré boli v minulosti organizované v termíne začiatkom júna boli kvôli pandémii preložené na 20. august. Lákadlom by mala byť speváčka z východu Slovenska Katka Knechtová, strieborná slávica a držiteľka množstva hudobných ocenení.