Soboťanka Denisa Uhrinová vedie florbalistky Fiľakova v extralige z pozície kapitánky

Florbalistka Denisa Uhrinová z Rimavskej Soboty je kapitánkou a oporou FTC Bojkun Trucks Fiľakovo. Tento klub účinkuje v aktuálnej sezóne premiérovo v Hyundai extralige žien. Ofenzívne ladená obrankyňa už predtým pôsobila v najvyššej súťaži v dvoch iných kluboch. „Za kapitánku ma zvolili spoluhráčky. To, že Fiľakovo hrá v extralige, vnímam pozitívne. Baby si môžu vyskúšať rýchlejší a tvrdší florbal ako v prvej lige a predovšetkým získať cenné skúsenosti,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťjedenročná Denisa Uhrinová. Po troch odohratých zápasoch je najproduktívnejšou hráčkou Fiľakova. Strelila tri góly a zaznamenala dve asistencie.

V predchádzajúcich dvoch sezónach hájila farby extraligového FBK Harvard Partizánske, s ktorým získala predvlani titul. Zároveň nastupovala v prvej lige žien za Fiľakovo. „Pôvodne som mala ďalej hrávať prioritne extraligu za Partizánske v rámci striedavých štartov a počas voľných víkendov prvú ligu za Fiľakovo. Keďže bol teraz nepárny počet tímov v najvyššej súťaži, naskytla sa Fiľakovu možnosť účinkovať v extralige. Po rozhovoroch a hlasovaní v klube sme sa rozhodli do nej prihlásiť,“ priblížila Denisa Uhrinová.

Poukázala na to, že káder FTC posilnili hráčky zo Slovenskej Ľupče i z Maďarska. Jeho súčasťou je tiež jej staršia sestra Rebeka. „Trénujeme vo Fiľakove, ale domáce zápasy hrávame v Detve, čo súvisí s technickými parametrami haly,“ podotkla odchovankyňa FBC Slovan R. Sobota. Prvým klubom, v ktorom si Denisa vyskúšala extraligu žien, bol NTS FK – ZŠ Nemšová.

Fiľakovský tím doterajšie tri zápasy prehral a na prvý bod čaká. Priebežne figuruje na poslednom ôsmom mieste. V minulom ročníku vypadli Fiľakovčanky vo štvrťfinále prvej ligy žien.

Denisa Uhrinová bola nominovaná na októbrový zraz ženskej reprezentácie. „Nie je to prvá pozvánka pre mňa na sústredenie ženskej reprezentácie. Už som sa na dvoch zúčastnila. Tieto zrazy beriem ako možnosť ďalej napredovať vo svojej florbalovej kariére a získať nové skúsenosti. Budem sa aj na tom najbližšom snažiť vydať zo seba maximum a možno si v budúcnosti oblečiem dres národného tímu žien,“ uviedla pedagogická asistentka na rimavskosobotskej ZŠ Š. M. Daxnera.

V roku 2022 zápolila na majstrovstvách sveta junioriek, ktoré sa konali v Poľsku. V tomto roku sa predstavila na majstrovstvách sveta v novom formáte florbalu 3 na 3. „Tento formát sa v porovnaní s tradičným hrá systémom 3+1 na menšom ihrisku. Je to niečo nové a zaujímavé. Tešila som sa na tento svetový šampionát, ktorý sa konal vo fínskom Lahti. Medzi osem najlepších tímov sme sa na ňom nedostali,“ vyjadrila sa Denisa Uhrinová. Ako doplnila, na MS vo Fínsku hrala okrem nej aj Kristína Čintalanová, ktorá je rovnako z R. Soboty.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album D. Uhrinovej