Soboťania nezvládli zápas s Fiľakovom

Futbalistom MŠK Rimavská Sobota sa nevydarila rozlúčka so sezónou. Doma podľahli Fiľakovčanom 0:2. Hostia rozhodli o svojom triumfe v prvom dejstve. V tretej lige Východ boli na programe zápasy posledného 30. kola. Gemerčania si pripísali na konto v jarnej časti deväť bodov. Na domácom trávniku nazbierali v tomto ročníku celkovo 26 bodov (osem víťazstiev, dve remízy, štyri prehry). Výborne si na ňom počínali na jeseň, keď vyhrali všetkých sedem duelov. Lenže v odvetnej časti zabodovali naplno na svojom štadióne už len raz.

Rimavskosobotskí futbalisti sa v úvodnej polhodine akoby len hľadali a Fiľakovo dvakrát skórovalo. Strelecký účet stretnutia otvoril v 13. min Graham Mbong Ajebe Metuk a ten istý hráč zabezpečil v 27. min hosťom dvojgólové vedenie. To však mohlo byť aj vyššie. Domáci sa potom predsa len prebrali a dvakrát sa vyznamenal fiľakovský brankár Niko Páriš, keď zmaril šance Mateja i Juhásza.

V druhom dejstve boli aktívnejší Soboťania, Lupták však zakončoval nad bránu, strelu Mateja zblokoval obranca hostí a Emeka Okonji v dvoch prípadoch stroskotal na gólmanovi Párišovi, ktorý si tak udržal čisté konto. Tento brankár pôsobil v minulosti aj v R. Sobote.

V rimavskosobotskej zostave mal na striedavý štart jedného zástupcu prvoligový MFK Ružomberok, bol ním Viktor Úradník. Tréner MŠK Peter Petrán nezasiahol ako hráč do hry, rovnako ako pred týždňom, nie je zdravotne fit. Musel sa tiež zaobísť bez Matúša Krištofa a Raymonda Oluwaseuna Japheta. V bráne MŠK dostal prvýkrát v tomto ročníku tretej ligy príležitosť Krisztián Gregor, doteraz chytal v troch stretnutiach Slovnaft Cupu. Soboťania zvíťazili na jeseň v pätnástom kole na trávniku Fiľakova 2:1.

MŠK Rimavská Sobota – FTC Fiľakovo 0:2 (0:2)
Zostava R. Soboty: Gregor – Úradník, Ciprus, Rakyta – Juhász, Vargic, Aremu, Gembický, Lupták – Emeka Okonji, Matej (81. Chinedu Ngwu).

Rimavskosobotské mužstvo obsadilo s 39 bodmi (jedenásť víťazstiev, šesť remíz a jedenásť prehier so skóre 47:42) ôsme miesto. Fiľakovo skončilo siedme.

Zdroj: vobraze.sk