R. Sobota remizovala s Lokomotívou Košice. Hostia vyrovnali v úplnom závere

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota sa rozšili doma nerozhodne s hráčmi košickej Lokomotívy. Padlo šesť gólov, zrodila sa remíza 3:3. Gemerčania prišli v záverečnej desaťminútovke o dvojgólový náskok. Hráčov MŠK viedol tretíkrát z postu kouča Jozef Pisár, ktorý je zároveň športovým riaditeľom. Nováčik súťaže vyrovnal v nadstavenom čase po rohovom kope. V TIPOS tretej lige Východ boli na programe zápasy jedenásteho kola.

Domácich mohol poslať do vedenia v 19. min Nemergut, ale neprekonal brankára Lokomotívy a vzápätí strieľal Jinjolava iba do brvna. Hráčom R. Soboty to však onedlho vyšlo. Po centri Ferleťáka skóroval s prehľadom v 24. min Rudolf Božik. Pre ružomberského hráča to bol premiérový zásah vo farbách Soboťanov. Vyrovnať mohol v 31. min hosťujúci Škovran, ale jeho gólovú hlavičku zlikvidoval brankár Kuba. V závere prvého dejstva sa neujala pekná strela Švehlu.

V druhom polčase vyrazil strelu Juhásza brankár Košičanov Kiš a zakrátko podržal domácich pri šanci Čorňaka gólman Kuba. Po zákroku na aktívneho Božika nariadil hlavný arbiter v 72. min pokutový kop. Loptu si na biely bod postavil striedajúci Sebastián Gembický a zvýšil na 2:0. Štvrtýkrát rozvlnil sieť v tomto ročníku tretej ligy a raz skóroval v pohári. Odpoveď Lokomotívy prišla zakrátko. Jej kontaktný gól dal v 77. min peknou technickou strelou Čorňak. Soboťania využili v 82. min brejkovú akciu do rozhodenej obrany Košičanov. Na jej konci bol Csaba Juhász, ktorý strelil siedmy gól v aktuálnej sezóne. Lenže východniari duel nezabalili a rýchlo znížili na 3:2. Postaral sa o to v 84. min Škovran. R. Sobota napokon prišla o rysujúce sa víťazstvo v nadstavenom čase. Po rohovom kope zariadil hlavou deľbu bodov nekrytý Škovran.

V rimavskosobotskej zostave mal na striedavý štart trojnásobné zastúpenie MFK Ružomberok, boli to Rudolf Božik a Daniel Prekop, ako aj dorastenecký brankár Boris Kuba. V zostave MŠK absentoval zranený Peter Petrán, po zranení už sedel na lavičke náhradníkov Hugo Ciprus. Matej Vargic mal stopku pre červenú kartu z minulého týždňa.

MŠK R. Sobota – FC Lokomotíva Košice 3:3 (1:0)
Zostava R. Soboty: Kuba – Ferleťák, Nemergut, Prekop, Vlasov – Jinjolava, Kalmár (78. Kurek), Božik, Švehla, Juhász (85.Henrique De Faria) – Lupták (46. Gembický).

Rimavskosobotské mužstvo má desať bodov (tri výhry, jedna remíza, sedem prehier so skóre 20:26) a v tabuľke kleslo z dvanásteho na trináste miesto. Soboťania privítajú v nasledujúcom kole v nedeľu 20. októbra Bardejov.

Jozef Pisár pre vobraze.sk uviedol, že povedie mužstvo do konca jesennej časti. „Uzavreli sme to,“ dodal. Trénerskú otázku sa nepodarilo vyriešiť angažovaním niektorého z oslovených kormidelníkov. „Tréneri sa pýtali na to, že keď prídu na tie zostávajúce jesenné zápasy, tak čo bude s decembrom a hlavne čo bude potom od januára. Neviem im na to odpovedať, lebo neviem, aký bude v budúcom roku rozpočet,“ povedal kouč a športový riaditeľ A- tímu Pisár.

Zdroj: vobraze.sk