R. Sobota hladko vyhrala nad Bardejovom. Štyrmi gólmi zažiaril Gerec

Štefan Gerec (s loptou)

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota zdolali Bardejovčanov rozdielom triedy. Gemerčania zaznamenali v domácom prostredí druhé tohtosezónne víťazstvo, včera zdolali posledný Partizán 5:1. Ústrednou postavou zápasu bol tridsaťjedenročný ružomberský hráč Štefan Gerec, ktorý strelil štyri góly a mohlo ich byť aj viac. Za MŠK hral druhýkrát. Soboťania odohrali štvrtý duel pod vedením kouča a zároveň športového riaditeľa Jozefa Pisára, ktorý má pod palcom aj tréningový proces mužstva. Východná skupina TIPOS tretej ligy pokračovala stretnutiami dvanásteho kola.

Hráči R. Soboty vstúpili do zápasu aktívne a v 7. min išli do vedenia. Po prihrávke Jinjolavu skóroval ostrieľaný Štefan Gerec. Bol to jeho prvý gól v drese MŠK. Bardejov vyrovnal v 13. min po rohovom kope, zaslúžil sa o to De Paul Yapo. Dvakrát potom udrel po brejkových akciách Gerec, ktorý preukázal ťah na bránu i zakončovateľské schopnosti. V 32. min poslal Soboťanov druhýkrát do vedenia a v 40. min zvýšil na 3:1. Skompletizoval tak svoj hetrik.

V druhom dejstve sa strelecky presadili iba domáci, hoci východniari duel nezabalili. Štvrtý gól MŠK vsietil v 60. min Csaba Juhász. Na konto si pripísal ôsmy zásah v prebiehajúcom ročníku a v tabuľke strelcov sa delí o druhé miesto. Triumf R. Soboty prikrášlil v 89. min Štefan Gerec, ktorý poľahky poslal loptu do siete po prihrávke striedajúceho Gembického. Gerec pritom po zmene strán nevyužil tri šance.

V zostave MŠK R. Sobota mal na striedavý štart dvojnásobné zastúpenie prvoligový MFK Ružomberok. Okrem spomínaného Štefana Gereca to bol Rudolf Božik. Do zostavy MŠK sa vrátil po zranení Hugo Ciprus. Naopak, pre zranenie sa v nej zrejme už do konca jesene neobjaví Peter Petrán. Prvýkrát dostal v tretej lige príležitosť dvadsaťročný gruzínsky gólman Georgi Lomaia, ktorý odchytal druhý polčas. Doteraz sa medzi tri žrde postavil v rimavskosobotských farbách iba v pohári.

MŠK R. Sobota – Partizán Bardejov BŠK 5:1 (3:1)
Zostava R. Soboty: Gregor (46. Lomaia) – Ferleťák, Nemergut, Ciprus, Vlasov – Jinjolava (82. Henrique De Faria), Vargic (76. Gembický), Švehla (62. Kalmár), Božik, Juhász (76. Kurek) – Gerec.
Rimavskosobotský tím má trinásť bodov (štyri výhry, jedna remíza, sedem prehier so skóre 25:27) a v tabuľke poskočil z trinásteho na dvanáste miesto. V nasledujúcom kole sa hráči MŠK predstavia na trávniku Slávie TU Košice, čo je líder súťaže.

Zdroj: vobraze.sk