Na dievčatá som veľmi hrdá, vraví trénerka bronzových medailistiek z majstrovstiev Slovenska vo volejbale

Mladšie žiačky VK Iskra Hnúšťa pricestovali z majstrovstiev Slovenska vo volejbale ovenčené bronzovými medailami. Presadili sa medzi slovenskou elitou. Majú veru veľký dôvod na úsmev. Budú mať na čo spomínať. „Som neskutočne šťastná, že sme získali bronzové medaily a doviedli tak to naše snaženie do veľmi úspešného konca. Na dievčatá som veľmi hrdá a zároveň som im vďačná, že sa takýmto spôsobom predviedli. Nemala som s družstvom pred majstrovstvami Slovenska medailové ambície. Skôr som to videla možno tak na umiestnenie do piateho miesta. Som veľmi spokojná s účinkovaním dievčat na majstrovstvách Slovenska. Asi nikto pred nimi nečakal, že privezieme odtiaľ medaily,“ povedala pre vobraze.sk trénerka Iskry Hnúšťa Adriána Poláková, ktorej asistuje Igor Daňko.

Iskra obsadila vo svojej základnej A – skupine druhé miesto (tri zápasy vyhrala a jeden prehrala). „Škoda trochu toho prvého stretnutia so Spišskou Novou Vsou, ktorý sme prehrali 1:3. Mohli sme si vynútiť rozhodujúci piaty set. Myslím si, že sme mali na tieto súperky. Pravdou však je, že Spišiačky sa v priebehu šampionátu rozohrali a napokon získali strieborné medaily. Veľmi ťažký zápas sme odohrali následne proti VK Studienka. Zlepšili sme v jeho priebehu hru v poli, čo nám pomohlo k tomu, že sme v piatich setoch vyhrali. Problémy nám robila ich smečiarka, ktorá výborne skákala,“ priblížila Poláková.

„Keď sme v treťom stretnutí zdolali VK Podlužianka Levice, tak som začala veriť, že by sme mohli byť účastníčkami bojov o medaily. V tomto zápase a rovnako neskôr v tom o tretie miesto sme podali najlepšie výkony. Potrebovali sme však zdolať Púchovčanky. Zápas sme začali výborne, ale od druhého setu sme sa trápili. Prehrávali sme 1:2, ale napokon sme zvíťazili 3:2. Počas tohto duelu som bola najviac nervózna,“ ozrejmila kormidelníčka Iskry.

V semifinále utrpeli Hnúšťanky zdrvujúcu prehru so Žiarčankami 0:3, keď dokopy uhrali len 21 lôpt. „Vybuchli sme. Neviem, čo sa stalo,“ reagovala Poláková. Volejbalistky Žiaru získali titul.

Súboj o bronz však Iskra zvládla a pokorila MVK Snina 3:1. „Išli sme za bronzovými medailami s výnimkou toho prvého setu. Veľmi si ich chceli naše dievčatá vybojovať. Domnievam sa, že sme boli lepšie v útoku. Ako som už vravela, v zápasoch so Sninou i Levicami sme podali najlepšie výkony.“

„Pochvalu za reprezentáciu klubu si zaslúžia všetky hráčky, ale vyzdvihla by som predsa len dievčatá, ktoré nastupovali v základnej zostave, teda Hruškovú, Hrivnákovú, Kasáčovú, Zboinskú, Fačkovú a Bartovú. Nela Hrušková si prebrala ocenenie pre najlepšiu hráčku nášho družstva. Alexandra Kasáčová sa príkladne zhostila funkcie kapitánky. Dievčatá ukázali, že tvoria veľmi dobrý kolektív. Tie, ktoré boli na lavičke, respektíve naskakovali do zápasov, povzbudzovali spoluhráčky na ihrisku. Keď som stratila pred zápasom s Púchovom hlas, tak mi dievčatá z lavičky pomáhali usmerňovať hráčky na palubovke.“

Pre bývalú volejbalistku, ktorá si zahrala v extralige, to boli premiérové majstrovstvá Slovenska v úlohe trénerky. „V ich priebehu som bola veľmi nervózna. Bolo ťažké pre mňa, aby som to nedala najavo pred dievčatami. Páčilo sa mi, že zahrali aj také kombinácie, ktoré sme trénovali pred majstrovstvami Slovenska,“ uviedla Poláková. Ako dodala, prvotné oslavy majú za sebou. „Plánujeme v tom pokračovať. Rodičia boli na M – SR neskutoční, úžasným spôsobom nás podporovali. Veľmi nám pomohli k tým bronzovým medailám. Poďakovanie patrí aj môjmu asistentovi Igorovi Daňkovi, ktorý sa snažil zabezpečiť všetko potrebné pre dievčatá v súvislosti s účasťou na M – SR,“ zdôraznila.

Káder mladších žiačok VK Iskra Hnúšťa tvorili: Alexandra Kasáčová, Nela Hrušková, Dominika Hrivnáková, Kayla Zboinská, Emma Fačková, Viktória Bartová, Natália Daňková, Lenka Borisová, Sofia Laura Parobeková, Miriam Kureková, Sofia Grlačková a Daniela Bónová. Hrivnáková a Daňková sú z Rimavskej Soboty.

Výsledky Iskry Hnúšťa na M – SR
VK Spišská Nová Ves – Hnúšťa 3:1 (14, -16,10,17)
Hnúšťa – VK Studienka 3:2 (-20, 25,-24,15,12)
VK Podlužianka Levice – Hnúšťa 0:3 (-22,-17,-16)
Hnúšťa – 1.VK Púchov 3:2 (10,-17,-15,20,13)
Hnúšťa – MŠK Žiar nad Hronom 0:3 (-13,-3,-5)
MVK Snina – Hnúšťa 1:3 ((22,-21,-20,-14)

Zdroj: vobraze.sk, foto: Peter Fačka